Derfor skal Schumi ikke frygte ny sygdom

Michael Schumacher er ramt af en lungebetændelse, og selvom den potentielt kan være livstruende, så er det ikke noget, tyskerens nærmeste skal frygte

Michael Schumacher er ramt af lungebetændelse (Foto: AP)
Michael Schumacher er ramt af lungebetændelse (Foto: AP)

Midt i sin livs kamp for overlevelse er Michael Schumacher blevet ramt af lungebetændelse. Det sker, mens han ligger i kunstig koma på hospitalet i Grenoble. Det skriver den tyske avis Bild onsdag.

Samme avis har også talt med en læge, der forklarer, at det potentielt set kan være livstruende. Og det er også sandt, men sandheden er nok snarere, at det ikke får den store betydning for den 45-årige tyske Formel 1-legende. Det fortæller en sygeplejerske på Rigshospitalets intensiv-afdeling til Ekstra Bladet.

- Jeg tror, det er ni ud ti patienter hos os, der får lungebetændelse. Det sker, fordi man har et rør direkte ned i lungerne, så der er så at sige fri adgang for bakterierne. Derfor er man meget modtagelig. Vi forventer næsten, at de får sygdommen, lyder det.

Se også: Farlig sygdom har ramt SchumiSe også: Officielt: Nu vækker de Schumacher

Lungebetændelse opstår hos komapatienter, fordi man er nødt til manuelt at holde deres lunger fri for slim og andet sekret. Det sker med en slange fra munden og ned i lungerne. Til gengæld har det den bivirkning, at bakterierne også har fri adgang til lungerne, og dermed er man som koma eller respirator-patient mere udsat.

- Lungebetændelse er generelt en alvorlig og farlig sygdom, fordi kroppen er forsynet med mindre ilt og generelt er meget svag. Hos intensivpatienter er immunforsvaret svækket, så sygdommen kan i værste fald føre til organsvigt - og dermed dødelig udgang, sagde professor Heinz Peter Moecke, leder af Institut for akutlægerne ved Asklepios klinikken i Hamburg, til Bild.

Og det er man som udgangspunkt enig i hos Rigshospitalet, men her har man aldrig oplevet, at det er endt galt. Tværtimod bliver det for det meste løst ret hurtigt med en antibiotika-behandling.

- Det havde været noget andet, hvis det fx var en gammel dame, der fejlede alt muligt andet i forvejen. Men en sund og rask person, hvor det kun er hovedet, der er problemet, der kan de fleste godt bekæmpe det. Immunforsvaret er fortsat aktivt i koma, men man er mere udsat, fordi man ligger ned i den seng, siger sygeplejersken.

Se også: Vettel håber på Schumacher-mirakler

Det er små to uger siden, at man forsøgte at vække Schumacher fra sit kunstige koma. Det første gode tegn på, at der stadig er håb. Men det kan tage rigtig lang tid, før der overhovedet kommer til at ske noget nyt. Og det bliver højest sandsynligt ikke den Schumacher, vi kendter, der kommer til at vågne. Hvis det sker.

Michael Schumacher faldt og slog hovedet på en klippesten, da han 29. december var ude at stå på ski offpiste med sin søn Mick i de franske alper. Han blev straks behandlet for sin skade, men slaget på hovedet var så voldsomt, at han måtte opereres flere gange og efterfølgende lægges i kunstig koma. Havde han ikke haft hjelm på, ville han formentlig være blevet slået ihjel på stedet.

Eksperter er bekymret for Schumacher. Formel 1-legenden har ligget en måned i koma - det tyder på en svær hjerneskade. (Foto: AP) Vagthund Sådan er Schumachers krop påvirket af komaen

0 kommentarer
Vis kommentarer