Ekspert om F1-krigen: Tag det roligt, Kevin

Hvis McLaren ikke får det bedste Mercedes-materiel på grund af det kommende samarbejde med Honda, kommer det ikke til at betyde noget for Kevin Magnussen. Han skal nok ende med at blive verdensmester, vurderer John Nielsen

Kevin Magnussen kan tage det roligt, hvis McLaren som følge af en strid med Mercedes ikke får de bedste motorer og dermed mister fart. Hans karriere er allerede sat på skinner, vurderer John Nielsen. (Foto: PA)
Kevin Magnussen kan tage det roligt, hvis McLaren som følge af en strid med Mercedes ikke får de bedste motorer og dermed mister fart. Hans karriere er allerede sat på skinner, vurderer John Nielsen. (Foto: PA)

McLaren skifter fra 2015 til Honda-motorer, hvilket risikerer at skabe en åbenlys konflikt med den nuværende motorpartner Mercedes.

Selv om det langtfra er en optimal situation for McLaren, at de ikke kan være sikre på at have Mercedes’ fulde opbakning hele sæsonen, vurderer racerkører og Formel 1-ekspert John Nielsen, at det ikke får betydning for danske Kevin Magnussen.

Skulle den 21-årige dansker i en halv sæson eller mere køre rundt i en bil, hvor motoren ikke er af ypperste klasse, så er danskeren så hot, at hans karriere alligevel er sat på skinner.

- Det er jeg slet ikke bekymret for. Han er ikke i Formel 1 i blot et enkelt år. Han har en lang karriere foran sig, og han bliver også verdensmester på et tidspunkt, siger John Nielsen uden slinger i stemmen.

Se også: På sponsorjagt: Gigant bejler til Kevin og McLaren

Men han erkender dog, at det er en dum situation, McLaren-teamet er sat i.

- Det er en prekær situation. For i et nyt reglement sker der udvikling hver eneste dag. McLaren har selvfølgelig en kontrakt. Men Mercedes er nødt til at lukke døren på et eller andet tidspunkt, og hvis de mod sæsonens slutning kan omgå den, så gør de det nok.

- Men hvis vi ser, at McLaren eller Williams med Mercedes-motorer er konkurrencedygtige, så får de fuld support, påpeger John Nielsen.

Se også: Formel 1-kval giver hovedpine

Han er dog helt overbevist om, at McLaren-teamet har forudset, at der kan opstå gnidninger, og at det med tiden kan betyde, at holdet løber ind i problemer.

- Ja, det kan det, og det ved de. Det må gå, som det går - sådan er gamet. Men før vi kommer ind i den europæiske sæson (det spanske grandprix 11. maj), tror jeg ikke, at vi får nogen problemer.

0 kommentarer
Vis kommentarer