Formel 1-boss støtter Putins anti-homolov

Formel 1-chefen Bernie Ecclestone støtter den russiske lov om 'homo-propaganda'. - Putin har ret, siger han

Bernie Ecclestone forstår at sætte sindene i kog. (Foto: AP)
Bernie Ecclestone forstår at sætte sindene i kog. (Foto: AP)

Man kan sige meget om Formel 1-bossen Bernie Ecclestone, men den stenrige bagmand bag verdens fineste motorsportsserie er ikke bange for at lufte selv kontroversielle synspunkter.

Tidligere har han fået ørerne i maskinen for at rose Adolf Hitler for 'at få tingene gjort', og for at foreslå, at kvinder altid skulle være iført hvidt tøj ligesom 'de øvrige husholdningsapparater', ligesom han har udtalt, at han kun er interesseret i kvindelige F1-chauffører, hvis 'det var en superlækker sort pige eller helst en jøde eller muslim, der taler spansk'.

Det vakte heller ikke respekt, da han anbefalede sin ven gennem 40 år, Max Mosley, der er søn af den berygtede engelske facist-leder Oswald Mosley, som engelsk premierminister.

Se også: Kevin efter ny fantomtid: Rum for forbedring

Og Ecclestone lader stadig munden løbe.

Denne gang har han valgt at bakke op om Vladimir Putins udskældte lov om homopropagande, der senest er blevet mødt med adskillige protester i forbindelse med vinter-OL i Sochi.

- Putin har ikke sagt, at han har noget imod homoseksualitet. Han siger bare, at han ikke ønsker den slags offentliggjort til et publikum under 18 år, siger han ifølge Daily Mirror.

Se også: Saxo Bank støtter dansk Formel 1-håb

- Jeg er fuldstændig enig i de holdninger, og hvis du gennemførte en global optælling, ville du opdage, at 90 procent af verden vil være enig. Det oprører måske nogen, men sådan er verden. Det er sådan, verden ser på det, og jeg synes, at han har fuldstændig ret, siger Bernie Ecclestone, der nok skal få puklen for sin seneste udmelding.

Det er han formentlig bedøvende ligeglad med, men han har også vigtigere ting på programmet, da han i april står anklaget for korruption ved en tysk domstol.

Han er netop blevet frifundet for en lignende anklage i Storbritannien, men selv om han slap for straf, kaldte dommeren ham 'hverken pålidelig eller ærlig'.

0 kommentarer
Vis kommentarer