Hemmelige test: Kevin kører allerede i Formel 1

Tester hemmeligt for McLaren: Den hemmelighedsfulde dansker kører i disse dage på Vallelunga-banen uden for Rom

Kevin Magnussen under et løb i Barcelona (Arkivfoto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen under et løb i Barcelona (Arkivfoto: Jan Sommer)

Kevin Magnussen kan meget snart kalde sig Formel 1-kører.

I al hemmelighed er den 21-årige dansker allerede tyvstartet i sit kommende job hos verdens næstmest vindende Formel 1-team, McLaren Mercedes.

I disse dage befinder han sig i Italien på en ’hemmelig mission’. Sådan vælger han selv at beskrive sit ærinde.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er danskeren at finde på Vallelunga-banen uden for Rom, hvor han i de kommende dage skal gennemføre en 1000 km-test med Pirellis nye dæk til 2014-sæsonen.

Det handler for hans vedkommende ikke kun om at køre data hjem til McLaren. Han kan samle erfaring med de drilske dæk og skaffe sig en fordel til næste sæson, hvor han med stor sandsynlighed skal køre Formel 1 hos McLaren-Mercedes.

Se også: Manager: Magnussen i spil hos tre Formel 1-holdSe også: McLaren nikker ja til Kevin

Heftig mødeaktivitet
I den forløbne uge har cheferne hos teamet holdt en stribe møder i hovedkvartet i Woking sydvest for London.

Møderne har handlet om, hvorvidt det skal være Kevin Magnussen eller Sergio Perez, Mexico, som i næste sæson skal være makker med eks-verdensmester Jenson Button, Storbritannien.

Det ansete motorsportsblad Autosport kan fra kilder hos McLaren fortælle, at afgørelsen endnu ikke er truffet; men cheferne er klar til at nikke ja til Kevin Magnussen som ny kører.

Rivalen Sergio Perez ventes at blive droppet på grund af for svingende resultater.

– Jeg har ikke læst Autosport, ligesom jeg ikke har hørt noget fra McLaren, siger Kevin Magnussen, der åbenbart har fået besked på at holde kortene meget tæt til kroppen inden det afgørende slutspil.

– Når jeg er færdig med jobbet for McLaren i Italien, skal jeg til Danmark. Sådan er planen, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

Mens stortalentet altså flyver tilbage til Danmark, har manager Dorte Riis Madsen tidligere oplyst, at hun har nogle vigtige møder i den kommende uge.

– Det kan jeg bekræfte, men mere kan jeg ikke sige, lyder beskeden fra manageren.

Se også: Button bange for unge Magnussen

Afgørelse på trapperne
McLaren har mere end antydet, at man en af dagene vil komme med en afgørelse på, hvilke kørere der skal forsøge at køre med om pladserne på podiet næste år efter en 2013-sæson, hvor man overhovedet ikke har været i nærheden af champagnesprøjteriet.

Imens knokler Kevin Magnussen videre med at teste dæk på Vallelunga-banen i en to år gammel McLaren-racer. Egentlig skulle testen være foregået på den nye amerikanske Formel 1-bane i Austin, Texas, men da de andre Formel 1-team hørte om de planer, blev der nedlagt veto, da det ville have givet McLaren en fordel til weekendens Grand Prix samme sted.

1 af 2 Kevin og Jan Magnussen (Foto: Jan Sommer)
2 af 2 Kevin Magnussen under et løb i Barcelona (Arkivfoto: Jan Sommer)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere