Mini Mag: Jeg bliver verdensmester

Det danske racertalent er ikke bange for at lægge pres på sig selv forud for sin første sæson i motorsportens superliga

En glad Kevin Magnussen fejrer Formel Renault 3.5 mesterskabet i Barcelona tidligere på året. Står det til danskeren selv, bliver det trofæ snart skiftet ud med Formel 1 verdensmesterskabet (Foto: Jan Sommer)
En glad Kevin Magnussen fejrer Formel Renault 3.5 mesterskabet i Barcelona tidligere på året. Står det til danskeren selv, bliver det trofæ snart skiftet ud med Formel 1 verdensmesterskabet (Foto: Jan Sommer)

21-årige Kevin Magnussen ses af mange som det største racertalent i dansk motorsports historie.

Den unge dansker har taget motorsports-verdenen med storm, hvor det i den netop afsluttede sæson blev til en overbevisende sejr i Formel Renault 3.5-serien.

Men fra næste sæson tager stortalentet skridtet op blandt de helt store stjerner, når han skal konkurre mod giganter som Lewis Hamilton, Sebastian Vettel og Fernando Alonso i Formel 1.

Se også: McLaren-boss: Mercedes bliver stærkest næste år

På trods af det fornemme selskab stiller Magnussen sig ikke tilfreds med at have nået målet om Formel 1-deltagelse.

For første gang siden kontrakten med McLaren blev offentliggjort 14. november, stiller Magnussen nu op og giver et interview til et dansk medie. Det skete i programmet Essendrop & Eliten, der tirsdag aften blev sendt på DR1

- Mit mål er at blive verdensmester i Formel 1, det skal det være. Hvis ikke du har et mål om at vinde, så kan de ikke bruge dig til noget, og så kan jeg ikke bruge det til noget. Jeg er her for at vinde, fortalte Kevin Magnussen i programmet

Se også: Ingen juleferie her: Kevin arbejder i døgndrift

Om bare tre måneder er det Kevin Magnussens tur til at få sit navn på en racer for McLaren, men det skræmmer ikke Mini Mag.

- Det er ikke så meget anderledes end at kører i World Series. Det er en anden bil og andre kører. Men det er stadig racerløb, og det gælder om at komme først, så på den måde er det ikke meget anderledes.

Racerdarlingen startede på McLarens udviklingshold som 15-årig. Siden dengang har Magnussen arbejdet hårdt for at nå dertil, hvor han er i dag.

Men de mange timer i simulatorer og på træningsbanen er vand i forhold til det arbejde, der ligger foran den unge kører.

- Jeg skal bevise mig fra nu af. Jeg vil ikke kunne slappe af. Nu starter det hårde arbejde.

- Der vil være kæmpe forventninger til mig. Det er et top-team, der er vant til at vinde løb og mesterskaber. De forventer, man kan leverer det, sagde racertalentet i Essendrop & Eliten

Og i McLaren er der også enorme forventninger til den danske kører.

- Hvis teamet leverer materialet og de ydre rammer, så forventer vi også, at Kevin Magnussen leverer resultaterne, sagde Sam Michael, der er sportschef hos McLaren

Og lagde ikke skjul på at vejen fra top til flop på det perfektionistiske racerteam er kort.

16. marts kører Kevin Magnussen det første løb for McLaren. Det sker når feltet starter sæsonen i Melbourne, Australien.

0 kommentarer
Vis kommentarer