McLarens smertefulde dom: Modvind indtil Monaco

De næste tre løb kommer til at gøre ondt, indrømmer McLaren-chefen Eric Boullier

Grandprixet i Malaysia, hvor Kevin Magnussen blev nier, siger formentlig mere om McLarens reelle styrke p.t. end debuten i Melbourne. (Foto: Jan Sommer)
Grandprixet i Malaysia, hvor Kevin Magnussen blev nier, siger formentlig mere om McLarens reelle styrke p.t. end debuten i Melbourne. (Foto: Jan Sommer)

Malaysia sagde formentlig mere om McLarens-teamets øjeblikkelige form end Melbourne. Hvor både Kevin Magnussen og holdkammeraten Jenson Button i Australien drønede ind på podiet, formåede de aldrig at presse på i sæsonens andet grandprix på Sepang.

Den ærlige udmelding kommer fra McLaren selv, nærmere bestemt den daglige leder Eric Boullier. MP4-29-raceren havde problemer i den fugtige varme i Malaysia, og selv om både bane og vejrforhold til næste grandprix-destination i Bahrain passer bedre til briterne, er der stadig et stykke vej op til de førende.

McLarens racing director Eric Boullier håber, at teamet er forstærket til Monaco og Montreal, selv om de stadig kæmper med at få skabt nok downforce.

Over for den internationale motorsportspresse erkendte franskmanden tirsdag, at de næste tre grandprixer bliver en hård omgang for McLaren.

- Det bliver yderst smertefuldt. Derfor udvikler vi på livet løs lige nu. Til hvert løb medbringer vi nye dele, og jeg føler en smule lettelse i dag af flere grunde. Vi brugte vinteren på at skabe sammenhæng mellem vindtunnelen og banen, og det ser ud til at virke, siger Eric Boullier til blandt andre Fox Sports.

Blev hurtigt indhentet
Formentlig vil man som på Sepang i de kommende løb se McLaren og Kevin Magnussen have problemer med at følge især Mercedes.

- Jeg tror ikke, det bliver en enlig svale. Det er problemet. I Melbourne var vi glade for resultatet, fordi vi havde fået det maksimale ud af situationen. Men vi var klar over, at de andre ville indhente os, så snart de begyndte at fintune deres biler, især de elektroniske dele. Det er præcist, hvad der er sket, siger Boullier.

Se også: Magnussen ser frem til at ræse på velkendt asfaltSe også: Fuld fart på: Her er den næste Magnussen

McLarens danske rookie er dog håbefuld før weekendens aftenløb i Bahrain:

- Selv om Sakhir-banen har adskillige højhastighedssving, så er den ikke så hurtig som Sepang, så jeg håber, vi vil være lidt mere konkurrencedygtige i denne weekend. Jeg tror stadig, at banetemperaturen og vores manglende downforce vil gøre det svært at få bilen til at være lidt så afbalanceret som i Melbourne, siger Kevin Magnussen i en pressemeddelelse.

Udover Mercedes har alle teams masser at tænke på, mens udviklingen fortsætter på de nye racere. (Foto: Jan Sommer) Sport og Spil Før Bahrain: Det kæmper F1-holdene medKevin Magnussen har flere fornemme placeringer på væggene i Roskilde Racing Center. Her sidder onkel Erik Magnussen under blandt andet et billede af Kevin sammen med den tidligere McLaren-boss Martin Whitmarsh. (Foto: Anthon Unger) Sport og Spil Mød Onkel Erik: Kevins første store læremester

Formel 1-kalenderen 2014:
16. marts: Melbourne, Australien
Vinder Nico Rosberg, Kevin Magnussen nummer 2
30. marts: Sepang, Malaysia
Vinder Lewis Hamilton, Kevin Magnussen nummer 9
6. april: Sakhir, Bahrain
Vinder Lewis Hamilton, Kevin Magnussen udgået
20. april: Shanghai, Kina
Vinder Lewis Hamilton, Kevin Magnussen nummer 13
11. maj: Catalunya, Barcelona
Vinder Lewis Hamilton, Kevin Magnussen nummer 12
25. maj: Monte Carlo, Monaco
Vinder Nico Rosberg, Kevin Magnussen nummer 10
8. juni: Montreal, Canada
22. juni: Red Bull Ring, Østrig
6. juli: Silverstone, Storbritannien
20. juli: Hockenheim, Tyskland
27. juli: Hungaroring, Ungarn
24. august: Spa, Belgien
7. september: Monza, Italien
21. september: Marina Bay, Singapore
5. oktober: Suzuka, Japan
12. oktober: Sochi, Rusland
2. november: Austin, USA
9. november: Sao Paulo, Brasilien
23. november: Yas Marina, Abu Dhabi

0 kommentarer
Vis kommentarer