Rørende hyldest til Formel 1-ikon

Spillerne fra Ayrton Sennas hjerteklub hyldede legenden på 20 årsdagen for hans dødsulykke

Corinthians' spillere hyldede legendariske Ayrton Senna. (Foto: Scanpix)
Corinthians' spillere hyldede legendariske Ayrton Senna. (Foto: Scanpix)

I Brasilien er stoltheden over og kærligheden til nationens sportshelte stor.

Men selv i verdens største fodboldnation er der et navn, som stadig overstråler selv Pelé, Zico og de andre fodboldstjerner.

Se også: Sennas kæreste: Sådan oplevede jeg dødsulykken

Navnet er Senna.

Ayrton Senna.

Se også: Formel 1-legenden Senna døde for 20 år siden

Den tredobbelte Formel 1-verdensmester kørte sig i løbet af sin korte, men glorværdige, karriere direkte ind i brasilianernes hjerter, og hans dødulykke under San Marinos Grand Prix i 1994 kastede på det nærmeste Brasilien ud i landesorg.

1. maj markerer 20 årsdagen for Sennas død.

En dato, der bliver markeret blandt motorsportsfans over hele kloden.

Se også: Formel 1 rykker til tidligere Sovjet-republik

Også på fodboldbanen, hvor Sennas favorithold, Corinthians, på smukkeste vis hyldede legenden forud for pokalsejren på 3-0 over Nacional AM.

Corinthians-spillerne gik nemlig ind på banen med hver deres nøjagtige kopi af Formel 1-heltens berømte hjelm, som de iførte sig inden kampen, mens tilskuerne hyldede på Senna og Corinthians' smukke gestus.

Ayrton Sennas død bliver også mindet på blandt andet den berygtede Imola-bane, hvor Ayrton Senna mistede livet. Således er banen åben for offentligheden frem til søndag.

Redningsmandskab kæmpede på stedet for at yde førstehjælp til den hårdt sårede Ayrton Senna - men hans liv stod ikke til at redde. Han døde senere på hospitalet i Bologna. Foto: AP Sport og Spil Da Gud tog en fridag

0 kommentarer
Vis kommentarer