Krise i Formel 1: Seertal styrtdykker

Flere års globalt fald i seertallene til Formel 1 er i 2014 fortsat

Ferraris manglende evne til at vinde løb betyder et stort fald i Formel 1-interessen i Italien. Men også mange andre steder dykker tv-tallene til sporten. (Foto: AP)
Ferraris manglende evne til at vinde løb betyder et stort fald i Formel 1-interessen i Italien. Men også mange andre steder dykker tv-tallene til sporten. (Foto: AP)

Det kan godt være, der er kommet en dansker i Formel 1 og at sporten oplever et boom på dansk tv.

Men de fleste andre steder styrtdykker seertallene til sporten, formentlig blandt andet fordi, Mercedes-bilerne er så meget bedre end de andre.

Ifølge den spanske avis Marca er de gennemsnitlige tv-tal i 2014 faldet over det meste af linien, mest markant med 50 procent i Sydamerika, 20 procent i Italien - hvor interessen afhænger af Ferrari-succes - og 15 procent i Spanien - hvor interessen afhænger af Alonso-succes.

Selv i Tyskland dykker seertallene med tre procent, selvom Nico Rosberg ligger nummer et i VM-stillingen.

Udviklingen er dog blot en fortsættelse af de seneste fire år, mens Red Bull og Sebastian Vettel dominerede sporten. 515 millioner seere så i gennemsnit hvert grandprix i 2011, det faldt til 500 millioner i 2012 og videre til 450 millioner i 2013, hvor Vettel vandt de sidste ni løb i sæsonen.

Mange har været ude og beklage, at Formel 1-motorerne i 2014 på grund af nye regler ikke lyder godt, inklusive Formel 1-ejer Bernie Ecclestone selv, men Ecclestone mener dog ikke, at styrtdykket i tv-tal er permanent.

- Jeg talte med folkene hos RTL i Tyskland. De sagde, at der var et overraskende fald i tv-tal på alt, hvad de laver. Hvorfor? Fordi folk ikke har ubegrænset tid. De bruger Facebook, Twitter ... der er så meget, folk kan se på. Men i sidste ende vil de vende tilbage til at se tv, mener den 83-årige Formel 1-ejer.

Se også: Formel 1-skænderi fortsætter på Instagram

0 kommentarer
Vis kommentarer