Kevin glæder sig til fartrekord

Kevin Magnussen ser frem til at tvinge sin McLaren-racer op mod 350 km/t i weekendens grandprix på Monza

Kevin Magnussen glæder sig til Monza og banens fart. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen glæder sig til Monza og banens fart. (Foto: Jan Sommer)

Der er smæk på Formel 1-racerne i denne tid.

Sidste weekends grandprix på Spa sendte racerne på ny fartrekord for de nye 1,6-liters motorer på den sjove side af 330 km/t, og til den kommende weekend bliver den rekord godt og vel overgået på Monza-banen.

Her forventes racerne at kysse 350 km/t-grænsen - måske endda mere, når kørerne kan ligge i slipstrøm og benytte DRS-systemet.

Foran sit hjemmepublikum fik den unge hollænder ikke jordens bedste start på sin Formel 1-karriere. Formel 1 - 1. sep. 2014 - kl. 13:00 TV: Flot ... Formel 1-teenager kørte galt i debut

Og det glæder danske Kevin Magnussen sig til - ikke mindst på fansenes vegne.

- Med disse hybridbiler, tror jeg, at grandprixet i Monza bliver meget spektakulært. Vi forventer tophastigheder i omegnen af 345 km/t - og det er uden pace - hvilket burde være det hurtigste, vi har set i denne sæson. Det bliver fedt for fansene, siger McLaren-køreren til holdets hjemmeside.

Han er overbevist om, at de forbedringer, der er lavet til bilen, kommer ham og holdkammerat Jenson Button til gode, så de begge kan køre sig mod toppen i det italienske løb.

- Jeg synes, at vi på Spa viste, at vores 'lav downforce-pakke' har holdt os i toppen, og jeg vil gerne tage fra Italien med nogle gode point til holdet. Jeg synes helt sikker, at vi gør fremskridt, og det vil være godt, hvis alt gik op i en højere enhed i weekenden.

Se også: Endelig indrømmer Rosberg: Jeg dummede mig

Monza er en af de mest legendariske baner i Formel 1-kalenderen - og den ligger også højt på den danske rookies liste over ønskebaner.

- Sidste gang, jeg kørte på Monza, var i april sidste år i Renault 3.5-serien. Jeg glæder mig til at komme tilbage dertil. Det er en fantastisk racerbane, og det er et grandprix, jeg har fulgt, siden jeg var helt lille. Det er et sted, hvor jeg altid har drømt om at køre Formel 1.

Der køres træning fredag og lørdag, og senere på lørdagen også kvalifikation.

Selve løbet er søndag - det kan du naturligvis følge live her på ekstrabladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer