Formel-1-politiker: Boykot Sochi

Rally-verdensmester, EU-politiker og FIA præsident-kandidat Ari Vatanen vil stoppe Formel 1-løb i OL byen

Ari Vatanen mener ikke, at man kan køre Formel 1 i Rusland med den igangværende konflikt mellem landet og Ukraine. (Foto: AP/Eric Feferberg)
Ari Vatanen mener ikke, at man kan køre Formel 1 i Rusland med den igangværende konflikt mellem landet og Ukraine. (Foto: AP/Eric Feferberg)

MONZA (Ekstra Bladet): - Sport og politik skal ikke blandes sammen, men det er, hvad Rusland gør hele tiden.

Så den tidligere finske rallyverdensmester Ari Vatanen, der tidligere har været EU-politiker og modkandidat i 2009 til FIA's nuværende præsident, Jean Todt, opfordrer til, at Formel 1 dropper besøget i OL vinterbyen Sochi i næste måned.

- Konflikten mellem Rusland og Ukraine er den værste i Europa siden 2. Verdenskrig. Derfor skal  der reageres, siger Ari Vatanen, der har talt med Jean Todt om en boykot.

Se også: Vettel bakker Rosberg op i Hamilton-infight

Denne har foreløbigt spillet bolden videre til Formel 1's bagmand, Bernie Ecclestone, som henholder sig til, at der er en kontrakt med Sochi om at køre Rusland Grand Prix 12. oktober.

Det er kun Bernie Ecclestone og Jean Todt, som kan aflyse.

Og der er faktisk et frisk fortilfælde.

Se også: Konen dybt rørt: Se femårigs gribende Schumacher-hyldest

Således blev Bahrain aflyst i 2011, da det arabiske 'forår' var på sit højeste, så flere af Formel 1-holdene fandt det 'upassende' at køre i et land, hvor demokratiet er ikke eksisterende.

At man allerede året efter vendte tilbage er en anden sag, som viser, at pengene styrer Formel 1.

Se også: Alonso slår fast: Jeg bliver hos Ferrari

0 kommentarer
Vis kommentarer