Formel 1-legende angriber Kevin: Uforskammet kørsel

Ifølge Mika Häkkinen kører Kevin Magnussen ikke helt efter reglerne, og det vil koste danskeren på sigt

Kevin Magnussen får hård kritik fra Mika Häkkiinen, der er tidligere Formel 1-verdensmester. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen får hård kritik fra Mika Häkkiinen, der er tidligere Formel 1-verdensmester. (Foto: Jan Sommer)

Han kender om nogen til gamet. Finske Mika Häkinnen tilbragte mere end et årti i Formel 1, hvor han vandt kørernes VM-titel i både 1998 og 1999.

Den forhenværende McLaren-kører har dog ikke parkeret interessen for motorsportens fineste klasse i garagen, og dramaerne på de racerbanerne verden over bliver fortsat fulgt nøje af den fartglade finne.

Det har Kevin Magnussen senest fået at føle, i og med danskeren er blevet skydeskive får hård kritik som følge af sin dramatiske duel med Häkinnens landsmand, Valtteri Bottas, under det italienske grandprix.

Se også: McLaren forsvarer Kevins vikinge-stil

Vil indhente ham
Her blev Magnussen gjort til syndebuk samt straffet af løbskommisærene, men ifølge Mika Häkkinen var det ikke en tilfældighed, at McLaren-rookien stod for skud.

Det forklarer den forhenværende verdensmester, der har et ben i hver lejr som følge af sin nationalitet og tidligere forbindelse til det britiske mandskab, i et blogindlæg på myhermes.de.

- Magnussens kørestil var allerede tidligere på sæsonen et hedt samtaleemne. Måden, han kører på, er på grænsen til uforskammethed, men det vil indhente ham på et tidspunkt. Kørere, der oplever Magnussen på denne måde, har en god hukommelse, skriver Häkkinen.

Kevin Magnussen og Valtteri Bottas kæmpede en hård kamp på Monza. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen og Valtteri Bottas kæmpede en hård kamp på Monza. (Foto: Jan Sommer)

Den vurdering deles dog ikke af manden, der blev den forurettede i selve situationen. I kølvandet på det italienske grandprix bebudede Bottas således, at der i hans optik var tale om en hård, men fair kamp om en placering i situationen.

- Jeg er i tvivl om, at vi rørte hinanden. Hvis det skete, ville jeg kalde det for en 'race incident' (hændeligt uheld, red.), forklarede finnen.

Bataljen med Bottas fik store konsekvenser for Kevin Magnussen, der mistede flere placeringer grundet tidsstraffen på fem sekunder. Det endelige facit blev, at danskeren måtte tage til takke med et enkelt VM-point for indsatsen i Italien og derfor igen satte lidt til i det indbyrdes regnskab med holdkammeraten Jenson Button.

Se også: Watt: Nu får Kevin det svært

Ny chance
Den kamp fører briten med et solidt forspring, og det skyldes ikke mindst de episoder, som Mika Häkkinen hentyder til, hvor danskeren er blevet straffet for sin aggressive kørsel og deraf har mistet tid og terræn i henholdsvis løbene og den samlede VM-stilling.

På den konto kan Kevin Magnussen dog indhente lidt af det tabte allerede i den kommende weekend, hvor Formel 1-karavanen igen er klar til at trykke speederen i bund.

Her vil kampen for point og prestige noget utraditionelt foregå i mørke, når Singapores gader danner rammen om kalenderens eneste aftenløb, og det er en begivenhed, McLaren-køreren glæder sig til.

- Jeg har set frem til dette løb hele året. Jeg har aldrig deltaget i et aftenløb, så det bliver en helt speciel weekend, siger Magnussen.

- At køre race i mørket under spotlysene føles virkelig som et show, og jeg synes, at det er en fantastisk og positiv ting for sporten som helhed.

0 kommentarer
Vis kommentarer