Annonce:
Annonce:

McLaren-boss: Forstår nervøs Button

- Jeg håber, vi har afklaret situationen omkring kørerbesætningen inden afslutningen på sæsonen, siger McLarens teamchef Eric Boullier

Jenson Button ved endnu ikke, om han har et sæde hos McLaren i den kommende sæson. (Foto: James Moy/PA Photos)
Jenson Button ved endnu ikke, om han har et sæde hos McLaren i den kommende sæson. (Foto: James Moy/PA Photos)
Annonce:
Følg Formel 1

På papiret er de holdkammerater, men i øjeblikket klinger det prædikat en anelse hult, når det gælder forholdet mellem Kevin Magnussen og Jenson Button.

For selv om de to McLaren-kørere kæmper under samme flag for det britiske mandskab, har hver halvdel af duoen i høj grad også deres egen agenda og personlige mål at tage højde for.

Derfor skal McLaren forlænge med Button

Ingen af de to er endnu klar over, om de fortsat har et sæde hos deres nuværende arbejdsgiver, når næste års Formel 1-sæson står foran sin begyndelse, og for 34-årige Button kan en manglende forlængelse af kontrakten meget vel resultere i et endegyldigt farvel til sporten.

Annonce:

McLarens teamchef Eric Boullier forstår da også godt, hvis den rutinerede eks-verdensmester er nervøs for fremtiden. Det fortæller den magtfulde franskmand i forbindelse med en radioudsendelse, hvor lyttere kunne ringe ind og stille spørgsmål.

- Det er klart, at jeg forstår, at han muligvis ikke føler sig tilpas og er bekymret for sin fremtid, siger Boullier ifølge Autosport.

- Jeg har ansvaret for McLaren, og vi er nødt til at gøre det, der er bedst for holdet, og kørere er meget vigtige i denne sammenhæng.

Jenson Button og Kevin Magnussen ved endnu ikke, om de er 'købt eller solgt' i næste sæson. (Foto: AP)
Jenson Button og Kevin Magnussen ved endnu ikke, om de er 'købt eller solgt' i næste sæson. (Foto: AP)

Afventer situationen
Boullier forsikrer om, at Jenson Button ingenlunde står uden chancer, når det gælder muligheden for at bibeholde sit sæde, men fra ledelsens side ønsker man ikke at træffe nogen forhastede beslutninger.

- Jenson er mere end blot i vores overvejelser med henblik på en lang aftale, men vi vil fortsætte med at undersøge, hvad vi vil med vores kørerbesætning, når vi har al data i vores hænder, siger Boullier.

Annonce:

- Vi kender alle til Jensons betydning. Han er en verdensmester og en verdensklassekører. Han behøver ikke at levere næste gang, han er på banen for at - lad os sige - redde sit job, lyder det videre.

Derfor skal McLaren forlænge med Button

Teamchefen har gentagende gange udtrykt forståelse for, at begge hans kørere kan finde det svært, at de ikke ved, om de 'købt eller solgt' med henblik på fremtiden.

Men Boullier og McLaren er i en position, hvor de kan vælge og vrage, og den situation placerer mandskabet med fordelen i forhold til hensynet til den enkelte kører.

Ifølge den franske boss er det håbet, at McLaren kan sætte navne på de to chauffører, der skal sikre mandskabet point i den nye sæson, inden den nuværende tager sin afslutning.

Foruden Jenson Button og Kevin Magnussen menes Ferraris Fernando Alonso at være topkandidat, når det gælder spillet om en af de to pladser hos det britiske hold.

Watt om Button: Lyder som en færdig mand

Annonce:

Trioen var i aktion under det russiske grandprix i Sochi, hvor de alle sikrede sig point som følge af placeringer som nummer fire, fem og seks. Se højdepunkter fra løbet her:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: