FAKTA: Magnussens komplicerede kontraktforhold

Følg Formel 1

Magnussens komplicerede lønforhold

Hvad tjener Kevin Magnussen egentlig? Det bliver et af de komplekse spørgsmål, når hans tidligere manager indleder sit civile søgsmål i Københavns Byret.

Alle indtægter går ind i 'Anpartsselskabet af 1. april 2010', som ejes Anders Holch Povlsen og Kevin Magnussen. Ejerforholdet er således, at Kevin Magnussens andel er en smule under 50 procent, hvilket betyder, at Bestseller-millardæren bestemmer, hvor meget der skal udbetales i løn.

Motorsport er dyrt, og Kevin Magnussens vej til Formel 1 stod i omegnen af 40-50 millioner kroner. Alene Jack&Jones-sponsoratet, som var en betingelse for Renault-sædet, kostede anslået 50 millioner kroner. Siden stiftelsen har det fælles selskab udvist et underskud på knap 125 millioner kroner.

Rigmanden har dog også mulighed for at trække underskud fra i sine andre selskaber, ligesom Jack & Jones-sponsoraterne har en værdi i sig selv, så regnskaberne er ingen facitliste. Men som han forklarede sidste år i et sjældent interview med P1 Business, har han ikke foræret sine penge væk.

- Det er nok den mest risikofyldte investering, jeg har deltaget i. Hvis bare jeg kunne få lidt af pengene igen, så ville jeg være glad.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger får Kevin Magnussen hos Haas en grundløn på cirka 10 millioner kroner - plus mulighed for bonus. Men hvor stor en andel, han selv modtager, bestemmer hans økonomiske bagmand.

Hos Renault stammede Kevin Magnussens løn i princippet fra Anders Holch Povlsen, da der var tale om decideret backing for at sikre pladsen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?