Formel 1-transfer vækker opsigt: Stjerne tog fusen på rivaler

Kimi Räikkönens overraskende skifte til Sauber overrasker flere af finnens F1-rivaler

Se optakt til weekendens Gran Prix i Singapore her.

Kimi Räikkönen overraskede F1-verdenen, da han 11. september meldte ud, at han stopper hos Ferrari ved sæsonens udgang for at køre hos Sauber, hvor hans F1-karriere startede, for de næste to år.

Den finske racerkører vil derfor være mindst 41 år gammel, før F1-karrieren slutter.

Skiftet overrasker særligt rivalen Daniel Ricciardo, der troede, at Räikkönen ville stoppe karrieren, efter Ferrari fra den næste sæson erstatter ham med Charles Leclerc.Det skriver motorsport.com.

Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo
 

- Jeg forestillede mig, at Ferrari ville lave de ændringer, som de har gjort. Jeg troede dog, at Kimi ville stoppe endegyldigt, hvis han forlod Ferrari. 

- Jeg er også overrasket over, at han har skrevet en to-årig aftale. Han ligner ikke altid en, der nyder sporten, men det gør han åbenlyst mere, end vi tror, han gør, siger Riccardo, der fra næste sæson skal køre hos Renault.

Et skridt ned

Det er efterhånden fire år siden, at Kimi Räikkönen endte øverst på podiet til et grandprix. Faktisk har han ikke vundet et eneste race, siden han skiftede til Ferrari. Alligevel har han været på podiet 23 gange i den tid.

Og selv om Sauber er blevet et langt bedre hold over de seneste 12 måneder under Fred Vasseurs ledelse, så kommer finnen sandsynligvis til at have nok at gøre med at kæmpe for point i fremtiden. Sauber har kun vundet et grandprix.

Derfor var den tyske Renault-kører Nico Hülkenberg også overrasket over finnens skifte, men han forstår beslutningen.

- Vi elsker alle at køre race, og det er svært at stoppe - specielt i Formel 1. Det er et fedt liv, og det er vores arbejde. Derfor er det et stort skridt at stoppe endegyldigt og herefter ikke foretage sig noget.

- Men at tage et skridt ned fra et tophold og en bil, der normalt overhaler med en omgang, til et hold og en bil, der bliver overhalet med en omgang, er ret interessant.

- Jeg er dog sikker på, at han har sine årsager til det. Han har tydeligvis stadig god fart, så han har alle grunde til at fortsætte," fortæller Nico Hülkenberg.

Nico Hülkenberg
Nico Hülkenberg
 

Svær at blive klog på

Forud for weekendens grandprix i Singapore var Räikkönens skifte også et stort tema på pressemødet. som Ekstra Bladet også var tilstede ved.

Men 'The Iceman' levede op til sit ry for at være en mand af få ord, så man blev ikke meget klogere på hans tanker omkring skiftet.

Da han blev spurgt om årsagerne til skiftet, lød svaret:

 - Hvorfor ikke? Fordi jeg har lyst til det. Hvorfor gør i det så kompliceret?

- Naturligvis har jeg mine egne grunde, og det er nok for mig. Jeg er ret ligeglad med, hvad andre mener, så længe jeg er tilfreds med mine egne grunde, er det nok for mig, svarede han de fremmødte journalister.

 

Hvis Kimi Räikkönen fuldfører sin to-årige kontrakt med Sauber, vil han ikke bare gennemføre sin 18. sæson - han vil også overgå Rubens Barrichellos alletiders rekord for flest grandprix-starter.

Formel 1 - 14. sep. 2018 - kl. 09:20 Kevin i dobbelt-kamp: Her er det afgørende punkt i million-striden

Günther Steiner er ikke tilhænger af Renaults måde at agere på. Foto: Jan Sommer Formel 1 - 14. sep. 2018 - kl. 07:34 Haas-boss er fortørnet: Rival bryder gentlemanaftale

Kimi Räikkönen var noget trodsig på pressemødet, da han blev spurgt til sit skifte til Sauber. Foto: Ritzau Scanpix Formel 1 - 13. sep. 2018 - kl. 19:18 Trodsig Kimi til angreb på komisk pressemøde: - Hvorfor ikke?

Se også: Renault i Haas-angreb: Teknisk krig i Formel 1-kulissen

25 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen