Avis: McLaren overvejer at droppe Button

McLaren allerede i gang med planlægningen til næste år og har planer om at ændre deres kørersammensætning, skriver The Sun - teamet afviser

Trods de tidlige spekulationer om 2016-sæsonen er Jenson Button i næsten lige så godt humør som Daniel Ricciardo (t.v.). (Foto: AP)
Trods de tidlige spekulationer om 2016-sæsonen er Jenson Button i næsten lige så godt humør som Daniel Ricciardo (t.v.). (Foto: AP)
Følg Formel 1

Med Kevin Magnussen trippende i kulissen skulle man tro, at det var danske medier, som tog hul på Formel 1's såkaldte silly season.

Æren tilfalder i stedet den britiske boulevard-avis 'The Sun', der som optakt til denne weekends grandprix i Canada skriver, at den 35-årige brites fremtid i Formel 1 ser dyster ud.

Blot seks måneder efter, at Jenson Button forlængede sin kontrakt med McLaren på bekostning af Kevin Magnussen, er han ifølge avisen i fare for at blive droppet til 2016-sæsonen.

'Jenson Button kan få sparket ved udgangen af denne sæson, selv om han i december skrev under på en toårig aftale. Ifølge Sun Sports oplysninger er McLaren allerede i gang med planlægningen til næste år og har planer om at ændre deres kørersammensætning'.

Britens kontrakt gælder for indeværende sæson, men indeholder en option for 2016.

Spekulationerne bliver dog afvist af en central person i McLaren-teamet. Ifølge Sky Sports' kilde er denne historie en omgang sladder og ammestuesnak.

Udsigten til, at Kevin Magnussen kan vende tilbage til McLaren til næste sæson og snuppe Jenson Buttons sæde, tager den erfarne brite med stoisk ro.

- Hvis det sker, så sker det. I slutningen af sidste år var min fremtid usikker i månedsvis, men nu sidder jeg her med jer, sagde Jenson Button på torsdagens pressedag i Canada.

Stort kontrakt-overblik: Kevins bedste Formel 1-chance

Situationen på McLaren-teamet bliver endevendt i de britiske medier, efter McLarens øverste chef Ron Dennis i sidste uge var i Danmark på charmeoffensiv for sin danske tredjekører.

Her bider man særligt mærke i disse citater fra Ekstra Bladets eksklusive dækning af Ron Dennis' opsang til de danske topbosser.

- Vi bruger 200 millioner pund om året på vores Formel 1-hold. For at gøre en forskel for den her fyr kræves kun en brøkdel af det for at skille ham ud fra de mange andre muligheder, som vores team har.

McLaren-boss i Kevin-offensiv hos danske topchefer

- Jeg tror, Kevin har muligheden for at køre næste år. Samtidig ved han også, at vi lever i den virkelige verden. Jeg har to verdensmestre, der er blandt verdens bedste. Så han skal bevise sig selv.

- Måske betyder det, at jeg må hjælpe ham ind på et andet team og give ham endnu et læreår, og det kan være han får muligheden for at køre på vores hold. Men for at give ham de muligheder, kræver det, at I træder frem. Jeg synes, han er det værd, sagde Ron Dennis i København.

Med andre ord: Penge gør forskellen i den 22-årige danskers Formel 1-fremtid.

Udover Kevin Magnussen banker rivalen fra McLarens juniorprogram, Stoffel Vandoorne, også på til et sæde i Formel 1. Vandoorne fører lige nu Formel 1-rugekassen GP2 suverænt, hvilket er McLarens forventning til ham, hvis han skal have en chance som fremtidig kører for holdet.

Begge talenter er på plads i Montreal, hvor teamet lagde dette billede på sociale medier - med Kevin Magnussen bag rattet ...

Stort interview: Her er Kevins Formel 1-chance

Formel 1-cirkusset er i Canada denne uge. Gense højdepunkter fra sidste års drama:

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+