Ballade efter Kevins triumf: Romain var stiktosset

Romain Grosjean gik direkte i møde med teamchef Günther Steiner efter et skuffende løb for ham i Bahrain

Følg Formel 1

BAHRAIN (Ekstra Bladet): Temperamentet kogte hos den fyrige franskmand efter det hæsblæsende grandprix i Bahrain. Bedst som teamet fejrede Kevin Magnussens femteplads og de første point i denne sæson, hev Romain Grosjean teamchef Günther Steiner til side.

De skulle have et møde - og det skulle være nu. 

Hvilket handlede om egne frustrationer over missede point.

- Romain tabte flere dele på bilen, og den var praktisk talt umulig at køre. Han mistede virkelig meget downforce. Så han var nødt til at tage et ekstra stop og mistede en stensikker niende- eller tiendeplads. Det var han irriteret over, og vi er nødt til at se, om han rørte nogen eller noget. På den ene side manglende både bargeboards og sideflapper, fortæller teamchef Günther Steiner til Ekstra Bladet.

Franskmanden var slet ikke i stand til at få det samme ud af bilen denne weekend. Alligevel ville der uden de mistede karbon-stykker have været point i begge sider af garagen.

doc6zmlo6bucpxtfqyqdf5.jpg 

Undervejs var det ved at gå helt galt, som Kevin Magnussen på nye dæk kom buldrende bagfra og var ved at kollidere med den langsommere teamkammerat.

- Hvad fanden laver han, hørte man danskeren råbe over radioen.

- Ja, den skal vi lige have kigget på, var det eneste, danskeren ville sige om situationen til Ekstra Bladet efterfølgende.

What the fuck is he doing?

Teamchefen holdt også vejret på det tidspunkt.

- Du kan selv forestille dig, hvordan jeg havde det. Jeg ville ikke have et deja-vu af Australien med to biler i pointene, som vi begge mister, siger Günther Steiner.

Selv om Romain Grosjean hurtigt forlod banen, bliver Haas-duoens interne snak kort. Der var udstukket en teamordre om, at Kevin Magnussen skulle forbi, og Günther Steiner tog ansvaret for, at det var lige ved at gå galt.

- Han var ikke sur over den situation, og han gjorde det ikke med vilje. Vi var nok lidt sene med at give Romain informationen. Han så ikke, hvad der skete. Vi sagde til Kevin: Bare kør.

- Jeg vil ikke kalde det en misforståelse, men der var noget dårlig kommunikation. Fra vores eller min side, siger Steiner.

Efterfølgende understregede Romain Grosjean, at han var sur på grund af delene, der faldt af - et problem Haas også havde først under vintertest.

- Det vil altid være svært, når man starter nede bagved. Jeg fik ikke en god første omgang, men kom derefter fint igennem feltet, og hvis jeg ikke havde mistet mit bargeboard, var jeg sluttet syver eller otter. Det var problemet. At jeg mistede dele, mens jeg bare kørte på banen, siger han.

doc6zmkdv57dw91n1v5rdf8.jpg 

Selv om fjerdepladsen var inden for rækkevidde for Kevin Magnussen, fokuserede teamchefen på fem gode pitstop og årets første point.

- Det var en solid femteplads. Hvis vi havde prøvet at gå efter mere, ville vi være grådige. Nogle gange skal man være kvik og bygge tingene op igen. Havde vi taget risikoen og var gået efter fjerdepladsen, og det slet ikke var gået, ville det have fået store konsekvenser for moralen.

Bedste resultat i fire år: Kevin tangerer Haas-rekord efter drama

F1's fremtid afsløret: Gode nyheder for Haas

- Vi tabte Australien, vi tabte her; femmer er ikke så skidt. Faktisk var det, hvad jeg håbede på, og det gik i opfyldelse. På en bedre dag havde vi scoret et eller to point med Romain, men som vores første point i år er jeg meget glad for en femteplads, siger teamchefen.

Haas prøver at score point igen allerede næste weekend i Shanghai - med begge biler. Her blev Kevin Magnussen nummer otte i fjor.

doc6zmeqsa0xtjmjlntdf8.jpg 

Kevin klasser bedre end Grosjean: Se Watts karakterer fra Bahrain

Sådan skal Formel 1 reddes: Jasons syv bud

Hele historien bag Haas' vintermirakel

KANON-KEVIN! Alt om raceren, hans nye liv og barndommen

Dramatisk start i Bahrain: Kevin og Hülkenberg i nærkontakt

F1 Live stilling 2018

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.