Ballade i F1-land: Vil have Kevins 'magiske' racer undersøgt!

Force India og McLaren vil have undersøgt om Haas og Ferrari arbejder lidt for tæt sammen om Kevin Magnussens racer

Det er ingen hemmelighed, at Haas og Ferrari har et tæt Formel 1-samarbejde, men flere rivaler kræver nu det samarbejde undersøgt af det internationale motorsportsforbund (FIA).

Force India og McLaren mener således, at den nye sæsons Haas-racer ligner sidste sæsons Ferrari-model til forveksling.

I Formel 1 er der grænser for, hvad man må få udefra, og hvad man selv skal producere. Og derfor vil Force Indias chef Otmar Szafnauer have undersøgt samarbejdet efter Haas' lovende start, hvor man startede granprix'et i Australien som nummer fem og seks.

- Jeg ved ikke, hvordan de gør det. Det er aldrig set før i Formel 1.

- Jeg ved virkelig ikke, hvordan nogen, der kun har været i sporten et par år uden ressourcer, kan producere en bil, som... Sker det med magi? Hvis det gør, vil jeg have den tryllestav, lyder den sarkastiske kommentar fra Szafnauer til Autosport.

McLaren bakker op
Allerede inden Australiens grandprix kaldte McLarens Fernando Alonso Haas-raceren for en Ferrari-kopi, og teamchef Zak Brown finder også samarbejdet mistænkeligt.

- Jeg har ikke noget bevis for, at de ikke arbejder efter reglerne, men vi ved alle, at de har en meget tæt alliance med Ferrari, og jeg synes, vi er nødt til at sikre os, at det ikke er for tæt, siger han og understreger, at dele på Haas' nye bil ligner sidste års Ferrari.

- Men det må ingeniørerne og FIA se nærmere på, lyder det fra McLaren-chefen.

Otmar Szafnauer lægger specielt vægt på et område, hvor han mistænker, at Ferrari er lidt for meget inde over Kevin Magnussens og Romain Grosjeans biler.

- Al aerodynamik skal være teamets eget. Om det er det, ved jeg ikke. Det kan man kun afgøre, hvis man indleder en undersøgelse, siger han.

Kevin og Haas afviser
Haas-lejren har fra start afvist enhver anklage om brud på reglerne, og så sent som i weekenden fortalte Günther Steiner følgende til Autosport.

- Vi har et team, der kan være stolt af, hvad det præsterer i øjeblikket. Vi gør ingenting, som vi ikke burde, eller som vi ikke må.

Kevin Magnussen har også kommenteret Alonsos Ferrari-kommentar. Det kan du læse mere om her: Kevin og Romain efter Ferrari-kritik: Knyt sylten, Alonso

Begge Haas-racere udgik i Australien på grund af pitstop-fejl, men lå inden problemerne nummer fire og fem. Foran både Force India og McLaren.

Katten ude af sækken: Hvad Haas' superdag egentlig betyder

Helt grotesk! Plastikpose spolerer Formel 1-debut

Ros fra rivalen: Haas hyldes for rørende scene midt i nedturen