Ballade i Haas-land: Kevin scorer point i actionbrag

Daniel Ricciardo blev en uventet vinder af Kinas Grand Prix; Kevin Magnussen scorede et enkelt point efter teamordre fra Haas

For anden uge i træk er der optræk til ballade hos Haas F1 Team. Kinas Grand Prix var kun få omgange gammelt, da Romain Grosjean fik besked på at lade Kevin Magnussen komme forbi.

Det udløste i sidste ende et enkelt point til danskeren for en tiendeplads, mens Romain Grosjean sluttede 17'er. En stund lå Haas til at score bedre point og med begge racere, men valgte at blive ude på Shanghai International Circuit i stedet for at tage endnu et pitstop, da en safetycar forvandlede et kedeligt løb til et actionbrag. 

Ved ternet flag stod Daniel Ricciardo fra Red Bull øverst på podiet med Valtteri Bottas og Kimi Räikkönen på de næste placeringer. Og Ferrari holdt vel at mærke i første startrække, da lysene slukkede.

Starten var ganske udramatisk.

Ferraris Kimi Räkkönen kom dårligt af sted og mistede placeringer til både Valtteri Bottas og Max Verstappen. En anden stor taber var Force Indias Sergio Perez, som i løbet af de to første omgange mistede seks placeringer og røg helt ned som nummer 14.

Dramaet på Haas-teamet begyndte kort efter.

Artiklen fortsætter under billederne

Kevin Magnussen satte Romain Grosjean under pres fra starten. Foto: Zak Mauger/LAT Images/REX/All Over Press
Kevin Magnussen satte Romain Grosjean under pres fra starten. Foto: Zak Mauger/LAT Images/REX/All Over Press

Pitstop gik for anden uge uden problemer for Haas. Foto: Steven Tee/LAT Images/REX/All Over Press
Pitstop gik for anden uge uden problemer for Haas. Foto: Steven Tee/LAT Images/REX/All Over Press
 

Kevin Magnussen var startet på brugte softdæk med planer om en et-stopper. Alligevel var han hurtigere end sin teamkammerat Romain Grosjean på brugte ultrasoft. 

Det udløste en teamordre, som franskmanden adlød, men var alt andet end tilfreds med.

- Romain taber fart. Guys, han holder mig tilbage, hørte man Kevin Magnussen meddele Haas-garagen, som straks reagerede.

- Luk Kevin forbi før sving 14.

- ****!!! Come on, det er sjette omgang, fnøs Romain Grosjean.

- Tak, Romain, vi gør regnskabet op senere, lød svaret fra franskmandens løbsingeniør Gary Gannon.

Efter alt at dømme var det ikke med vilje, at Romain Grosjean i sidste uge blokerede sin teamkammerat i Bahrain, men i stedet et spørgsmål om dårlig kommunikation fra pitten. Erindringen fra sidst har dog næppe givet længere snor til franskmanden fra Haas' pitvæg. Læs mere om den situation her.

Ferrari smed føringen til Valtteri Bottas via pitstop, og Kinas Grand Prix tegnede til at blive en langgaber, indtil Pierry Gasly forsøgte sig med en hovedløs manøvre.

Torro Rosso havde slet ikke samme fart som i sidste uge og nede bagved prøvede franskmanden at komme forbi sin egen teamkammerat på yderst klodset facon. Han hamrede ind i Brendon Hartley, og fik straf for manøvren, som sendte en safetycar på banen.

Det vendte løbet på hovedet.

Både Red Bull og Renault udnyttede denne safetycar til et pitstop og friske dæk. Det skulle vise sig at være den helt rigtige beslutning.

Hos Haas blev begge kørere på medium-dækket.

KLASSE: Forrygende Ricciardo overhaler Bottas – Her tager australieren føringen

Kevin Magnussen var oppe som syver før genstarten og mistede kun en enkelt placering, da løbet blev givet frit, og Nico Hülkenberg trykkede til bagfra. Romain Grosjean klagede over kolde dæk, faldt tilbage og kom aldrig tilbage i racet.

Danskeren lå længe og forsvarede sin ottendeplads mod først Fernando Alonso og siden Carlos Sainz. Begge på friskere dæk og mod slutningen slap spanierne forbi en efter en.

Se også: Kevin maner til ro: Vi er ved at nå grænsen

Se også: F1's fremtid afsløret: Gode nyheder for Haas

Kampen om sejren blev et actionbrag.

Pitstoppet gjorde Red Bull-racerne i stand til at angribe, og Daniel Ricciardo lavede en smuk og vovet overhaling på Valtteri Bottas, som sikrede australieren teamets første sejr i år.

Max Verstappen blandede sig også i topstriden på knap så elegant facon. Hollænderen kørte ind i Sebastian Vettel, og så forduftede muligheden for podieplaceringer til dem begge.

KÆMPE drama: Vilde Verstappen banker ind i Vettel – Hør tyskerens reaktion

Red Bull-køreren hævdede, at Vettel låste hjulene og skar ind foran ham. Den købte dommerne ikke, som tildelte ham ti sekunders straf. Lige efter racet erkendte Max Verstappen da også sin skyld.

VM-etteren sluttede kun syver, efter Fernando Alonso med en benhård manøvre tvang Ferrarien af banen og overhalede. Det lignede noget, som mindre berømte racerkørere kunne få en straf for, men dommerne kiggede ikke engang på sitationen.

Kevin Magnussen havde håbet på lidt mere end det ene point.

- Godt arbejde. Barsk omgang. Jeg prøvede at holde dem bag mig, men kunne ikke, sagde Kevin Magnussen over radioen efter ternet flag.

- I det mindste scorede vi et point. Og så tager vi til Baku, som du så godt kan lide, lød svaret fra danskerens løbsingeniør.

Kevin Magnussen fik modsat Romain Grosjean point i Kina. Foto: Steven Tee/LAT Images/REX/All Over Press Sport og Spil Watts dom: Topkarakter til Kevin - den her gør ondt på Grosjean!

TV: Toro Rosso-racere brager sammen – Safety car på banen

Daniel Ricciardo sikrede en tiltrængt sejr til Red Bull. Foto: Aly Song/Ritzau Scanpix
Daniel Ricciardo sikrede en tiltrængt sejr til Red Bull. Foto: Aly Song/Ritzau Scanpix
 

Foto: Jan Sommer Sport og Spil Kevins nye Dubai-liv: Jeg savner Elsa helt vildt

Tidligere holdkammerater og nuværende rivaler vender verdenssituationen. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Overrasker F1-paddocken: Hvad har I gjort ved Kevin?

Gang i den før Spaniens Grand Prix i Kevin Magnussens fansektion. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Den eneste guide, du har brug for: Sådan ser du Kevin i 2018

265 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen