Bange Haas-anelser modbevist: Absurd situation opstår til kval

Haas-duoen banker igen på til Q3 i kvalifikationen, men det kan vise sig slet ikke at være en fordel. Otter eller bedre er godt, men Kevin Magnussen og Romain Grosjean vil hellere starte 11'er end i startrækken lige foran

Før ankomsten til Shanghai var Haas-teamchef Günther Steiner nervøs for, hvordan VF18'eren ville klare sig på denne bane og særligt under køligere forhold.

Trods Kevin Magnussens ottendeplads i fjor har teamet haft de svært på Shanghai International Circuit med en decideret nedtur i 2016.

Men der var ikke meget fredag 13. over de indledende træninger.

Tværtimod.

Efter de to indledende træninger tyder det på, at Haas F1 Team igen kan køre med om top-ti; sammen med Renault er Kevin Magnussens team bedst efter topholdene.

- Første træning gik rigtig godt. Den var meget solid. Også anden træning - Kevin var solid. Vi lærte meget og fuldførte alle vores test. Med Romain har vi stadig lidt arbejde med hans balance. Alt i alt var det en god dag, siger Günther Steiner.

Kevin Magnussen var også godt tilfreds. Danskeren kørte syvendehurtigste tid i begge sessioner, men dækslid kan blive lidt af en joker, og der kan opstå en absurd situation til tidtagningen.

doc6zozo8tdv74npq626ek.jpg 

Pirelli har foretaget et sjældent dækvalg til dette grandprix, hvor holdene har medium-, soft og ultrasoft-dæk til rådighed. Dermed springer de supersoft-dækket over. Ultrasoft-dækket er godt på én enkelt omgang; træningerne viste imidlertid, at de hurtigt falder fra hinanden derefter.

Så kørerne risikerer at komme i den situation, at det vil være bedre at starter 11'er end i startrækken foran som nier eller tier. Misser man kvalifikationsfinalen (Q3) har man nemlig frit dækvalg til løbet, mens top-ti skal starte på det dæk, de benyttede i Q2.

Fornemmelsen hos Kevin Magnussen var, at man kunne nøjes med et pitstop, hvis det var muligt at starte løbet på friske medium eller soft. En startplacering som syver eller otter er nu stadig at foretrække.

Glad Magnussen: Jeg vil hellere starte som 11'er end 10'er:

- Vi er nødt til at arbejde lidt med at få dækkene til holde; især på det første stint på ultrasoft, men jeg tror, alle kæmper lidt med det. Lad os se, hvad der sker. Teamet gør et godt stykke arbejde, og bilen yder på et godt niveau. Jeg er glad og havde en god fornemmelse i bilen.

Teamkammeraten Romain Grosjean var ikke helt lige så glad, men af samme holdning i forhold til tidtagningen.

- Du kan kun køre en omgang. De store hold kan formentlig gå videre fra Q2, og det er formentlig bedste strategi. For os ville det være lidt af en udfordring, fordi vi er i så tæt kamp McLaren, Renault, Toro Rosso og Force India, så du skal ramme alt rigtigt for at komme ind i Q3, siger franskmanden ifølge ESPN.

- Det kunne blive et af de løb, hvor du vil foretrække at være 11'er fremfor nier eller tier.

Ballade efter Kevins triumf: Romain var stiktosset 

Alt gik galt for Haas - nu kræver F1-boss undersøgelse

I anden træning var Kevin Magnussens teamkammerat helt nede som 19'er, hvilket skyldtes, at han kørte af banen på sit hurtige forsøg. Grosjean kæmpede også lidt mere med at finde den rette balance i bilen. 

- Det lange stint føltes bedre, hvilket altid er opløftende, og hvad du ønsker til løb. Vi ved, at Shanghai er en svær bane, så vi vurderer alle muligheder. Tidstavlen for i dag er ikke repræsentativ for, hvor jeg er, siger han.

Kvalifikationen til Kinas Grand Prix køres fra klokken 08.00 dansk tid.

Overrasker F1-paddocken: Hvad har I gjort ved Kevin?

Efter Bahrain-triumf: Hele historien bag Haas' kongevinter

Kevins nye Dubai-liv: Jeg savner Elsa helt vildt

Efter kæmpe succes: - Kevin kan være på vej mod Ferrari

F1 Live resultater 2018

82 kommentarer
Vis kommentarer