Banker på hos Haas: Amerikansk mester drømmer om F1

Kevin Magnussen kører for Formel 1's eneste amerikanske hold, men nu er den amerikanske Indycar-mester lun på Formel 1 og opfordres til at forhøre sig hos Haas

Magnussen svarer på rygterne om Ferrari-kører i Haas:

Kevin Magnussen har også kontrakt med det amerikanske Haas-team i 2018-sæsonen, men i Formel 1 skal man altid se sig over skulderen, for alle ønsker din plads. En af dem er den nybagte vinder af Indycar-serien.

26-årige Josef Newgarden drømmer om Formel 1, og den Tennessee-fødte racerkører erkender, at det kunne være en god idé at banke på hos Haas.

- Jeg må forstå, hvor jeg er nu. Jeg står i den bedste situation, jeg nogensinde kan drømme om i USA, siger Newgarden til ESPN.

- Jeg står i en fænomenal position. IndyCar-serien er virkelig fed for mig lige nu, og den er på vej frem, og der er god konkurrence, men selvfølgelig vil jeg elske at køre Formel 1, siger Newgarden.

Josef Newgarden i aktion. Fotos: All Over

 

Indycar-mesteren afslører, at han føler sig lidt som Fernando Alonso, der også har prøvet sig af i forskellige klasser.

- Jeg vil elske at prøve alle slags motorsport også sportsvogne og Nascar. Jeg elsker Indycar og vil gerne fortsætte, men jeg ville elske at køre Formel 1, siger Newgarden.

- Da jeg var yngre, var det en drøm at køre forskellige åbne vogne som Indycar og Formel 1. Jeg ville gøre alt for det, og hvis den rigtige mulighed kom, så ville jeg prøve det, siger Newgarden.

-  Jeg er stadig så ung, at det er muligt at komme alle steder hen. Jeg kan forhåbentlig blive i motorsport, til jeg er 40 eller 42, så jeg har stadig tid til at rykke rundt, siger Newgarden.

- Jeg vil helt klart være parat til at rykke til den anden ende af verden, men mit mål vil formentlig være at komme tilbage til Indycar igen en dag, hvis det sker, siger Newgarden.

- Jeg er fokuseret på Indycar, men hvis noget kan ske i Formel 1, så vil jeg absolut se på det og prøve at få det til at ske, siger Newgarden.

Herefter blev Newgarden opfordret til at banke på døren hos Gene Haas, der er boss hos det amerikanske Haas-team.

Newgarden nikkede og grinede.

- Måske har du ret, lød det fra Newgarden.

Artiklen fortsætter under billederne:

Kevin Magnussen har kontrakt med Haas et år mere, men nu er amerikansk IndyCar-mester lun på Formel 1 og opfordres til at banke på hos Haas. Foto: All OVer
Kevin Magnussen har kontrakt med Haas et år mere, men nu er amerikansk IndyCar-mester lun på Formel 1 og opfordres til at banke på hos Haas. Foto: All OVer

Josef Newgarden vil gerne til Formel 1 og opfordres til at banke på Haas-døren. Foto: AP
Josef Newgarden vil gerne til Formel 1 og opfordres til at banke på Haas-døren. Foto: AP
 

Endnu har Haas aldrig haft en amerikansk kører på kontrakt, og faktisk har der ikke været en amerikaner i sporten siden Alexander Rossi i 2015, hvor han kun fik fem løb.

Formel 1 har længe forsøgt at få det store gennembrud i USA. Nu har man et amerikansk team, og der er også en populær bane med i serien, ligesom hele sporten i øvrigt ejes af amerikanske Liberty Media. Det eneste, der mangler, er en god amerikansk kører.

Men det bliver næppe hos Haas F1. Her er Ferrari-talenter større trusler mod Kevin Magnussens fremtid.

- En amerikansk kører ville være storartet, men han skal være succesfuld. Jeg siger ikke, at Josef ikke kunne få succes. Men du kan ikke bare hoppe ind i Formel 1 fra en anden serie. Det er meget svært, siger Günther Steiner til Ekstra Bladet i Mexico.

- Se på Brendon Hartley (fik debut i Austin sidste weekend for Toro Rosso). Han er en yderst dygtig kører, og han kæmpede meget med det sammenlignet med Kvyat. Det er normalt. Men han har været en del af F1-kulturen og har været testkører. Det har Josef aldrig.

- Sætter man en amerikaner ind og lader ham fejle. Jeg sagde det samme med Alexander Rossi; det er hverken godt for ham, godt for Formel 1 i USA eller godt for os, konstaterer teamchefen.

Før USA’s Grand Prix mailede Indycar-mesteren til Günther Steiner, som sagde, at han bare skulle kigge forbi.

- Men jeg havde meget travlt, og vi fik ikke hilst på hinanden. Jeg vidste ikke, at han ønskede at køre Formel 1, men der er 1000 andre gutter, som deler den drøm. Ingen disrespekt. Han er en flink fyr og en dygtig kører, siger Steiner.

Josef Newgarden vandt IndyCar-mesterskabet i september. Foto: AP
Josef Newgarden vandt IndyCar-mesterskabet i september. Foto: AP

Foto: AP Sport og Spil Kevin på kant med F1's alfahanner

Antonio Giovinazzi fik dette efterår en stribe træninger hos Haas, der arbejder tæt sammen med Ferrari. Foto: Hone/LAT/REX/All Over Press Sport og Spil Ferrari-pres: Pas på ryggen, Kevin

Se også: VM-katastrofe: Fejl til 439 kroner koster sejr til millioner

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen