Annonce:
Annonce:

Barsk skæbne til eks-kollegaen: 'F1 er en hård verden'

Kevin Magnussens ærgrer sig på Jolyon Palmers vegne, mens Romain Grosjean opfordrer den fyrede brite til at kigge på Tom Kristensens karriere for at finde lidt trøst

Annonce:
Følg Formel 1

SEPANG (Ekstra Bladet): Fyret i fuld offentlighed og i kulissen forsøgt afsat allerede til weekendens løb i Malaysia svarede Jolyon Palmer forrige weekend igen med en sjetteplads og karrierens bedste placering i Formel 1.

Med reelt kun ét ledigt Williams-sæde i spil synes britens fremtid uden for motorsportens fineste klasse. Torsdag afviste han kategorisk, at en rolle som tredjekører ville have relevans.

Hans tidligere danske teamkammerat kender om nogen til klimaet hos Renault. For et år siden var situationen skærpet mellem dem. I Malaysia stod Kevin Magnussens racer i flammer under træning, mens Jolyon Palmer i løbet leverede sit eneste point for teamet i sin rookiesæson.

Danskeren forlængede sin option, før han som bekendt takkede ja til et bedre tilbud med mere fremtid i fra Haas.

Venskaber mellem Formel 1-kørere findes ikke rigtigt, men derfor kan der godt være lidt medfølelse.

Annonce:

- Jeg synes, det er ærgerligt for Jolyon; den situation han er endt i, men Formel 1 er en hård verden. Det vidste han også inden, han kom hertil. Jeg håber han finder en løsning for næste år, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

- Der er altid pres på i Formel 1, men selvfølgelig er presset større, hvis du er i et team, hvor der er usikkerhed om din plads.

Romain Grosjean var ikke overrasket over fyringen, når man kigger på de manglende point fra briten i år; Nico Hülkenberg har vist, hvad årets Renault kan levere.

Franskmanden har selv prøvet at få sparket fra Renault for så at vende tilbage til Formel 1 to sæsoner senere.

- En ting, livet har lært mig, er, at når Formel 1 stopper, findes der stadig et liv ved siden af. Ja, din telefon ringer mindre, og dine sociale medier vokser ikke på samme måde, men du har stadig venner og familie, siger han.

Annonce:

- Der er mange gode serier ved siden af Formel 1, og du kan stadig gøre, hvad du elsker. Se på Tom Kristensens karriere, han nåede aldrig Formel 1, men han vandt Le Mans ni gange. Det er fantastisk og et af de bedste løb, jeg har kørt, så det kan være godt, siger Romain Grosjean, som deltog i Le Mans i 2010 i sin F1-pause.

Jolyon Palmer vil helst køre en serie med åbne hjul. Han afviser ikke Indy Car, men er omvendt heller ikke vild med tanken om at skulle bo i USA. Foto: AP
Jolyon Palmer vil helst køre en serie med åbne hjul. Han afviser ikke Indy Car, men er omvendt heller ikke vild med tanken om at skulle bo i USA. Foto: AP
 

Jolyon Palmer var ganske afslappet på sin briefing. Målet var at blive i Formel 1, men han er godt klar over, at det bliver svært.

- Som jeg ser det, er der et sæde. Der er flere kørere, som går efter det. Der er en chance, men jeg ville ikke vurdere hvor stor, konstaterer briten.

Han taler om pladsen ved siden af Lance Stroll hos Williams, som mindst fem kørere håber på. Foruden Jolyon Palmer så Felipe Massa, Robert Kubica, Paul di Resta og Marcus Ericsson.

F1-kongen snød sine fans med fræk hentydning

Har holdt mund så længe: Angriber Formel 1-gigant efter brud

F1-team skifter kører: Ung mester afløser flop

Ballade i Haas-land efter hidsig duel og nægtet teamordre

Partnerbytte i F1: Sådan stiller det Kevin

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: