Annonce:
Annonce:

Barske realiteter: - Udnyt enhver mulighed

For halvdelen af holdene på Formel 1-gridden skal der noget ekstraordinært til, før man scorer point. Alle fejl skal minimeres, siger Günther Steiner før grandprixet i Melbourne

Efter en hård start og bekymrede miner i Haas-garagen var Haas-chefen anderledes begejstret efter Saudi-Arabiens Grand Prix, og det ser ud til, at holdet har fået has på et af sine helt store problemer

Årets andet løb bød til gengæld også på det, der ved første øjekast kunne ligne en første konflikt mellem Kevin Magnussen og hans nye holdkammerat, men virkeligheden er en helt anden

Kæmpe hovedpine løst
Annonce:
Følg Formel 1

Kevin Magnussens ene point i Saudi-Arabien betød, at Haas sprang fra niende- til syvendepladsen i konstruktør-VM.

Der er tre point op til Alfa Romeos sjetteplads, men kun et ned til McLarens sidsteplads.

Sagt på en anden måde bliver niende- og tiendepladser i årets løb meget afgørende i kampen om de økonomisk indbringende placeringer for konstruktørerne.

Fire stærke teams
- Vi startede året med et klart mål om at forbedre vores position i konstruktør-VM sammenlignet med sidste sæson, siger teamchef Günther Steiner.

- Som vi alle har fundet ud af, er der nu fire meget stærke teams i Formel 1, så de mulige point er ikke mange. Vi scorede ikke i Bahrain, men vi scorede et enkelt i Saudi-Arabien, og det var gjort ret godt. Vi kæmpede for det, og det var ikke held.

Annonce:

- Point er den største motivation for holdet. Når vi får point, er hele holdet glade og motiverede til næste løb, siger han.

I weekenden var Günther Steiner i Texas til Nascar på Circuit of the Americas, hvor han var gæstekommentator på tv. Foto: Chris Graythen/Ritzau Scanpix
I weekenden var Günther Steiner i Texas til Nascar på Circuit of the Americas, hvor han var gæstekommentator på tv. Foto: Chris Graythen/Ritzau Scanpix
 

Red Bull, Aston Martin, Mercedes og Ferrari er et niveau foran resten, og det ser ud til, at Alpine efter dem lukker leddet.

- Som nævnt er der kun få point på spil til midterholdene; alle er i det midterfelt fra sjette- til sidstepladsen, men ingen er bagved. Vi skal udnytte enhver mulighed, siger Steiner.

- Jeg tror, at vi er i den øvre del af det midterfelt, men ved hvert løb kan man se en ændring, hvor holdene præcist er. Det eneste, vi kan gøre lige nu, er et arbejde hårdt og minimere fejl, for de er meget kostbare. 

Nyt bane-layout
Haas har gode minder fra Australien, men de skal lukrere på andres fejl, før weekenden giver bonus.

For anden gang prøver kørere og hold kræfter med den nye og modificerede udgave af Albert Park, som under pandemien fik en ny belægning og undergik en række ændringer.

Syv sving blev modificeret og to helt fjernet.

Annonce:

Banen er blevet hurtigere, ligesom målet var at skabe flere overhalingsmuligheder. Traditionelt i Australien var der stort set ingen.

Haas hører hjemme i toppen af midterfeltet, men er Günther Steiner. Udfordringen er så, at midterfeltet først starter efter de fire-fem hurtigste teams. Foto: Hoch Zwei/Ritzau Scanpix
Haas hører hjemme i toppen af midterfeltet, men er Günther Steiner. Udfordringen er så, at midterfeltet først starter efter de fire-fem hurtigste teams. Foto: Hoch Zwei/Ritzau Scanpix
 

Kevin Magnussen er ikke helt overbevist.

- Promotoren har gjort et godt stykke arbejde med det nye layout, men jeg ved ikke, om det er bedre. Den gamle bane havde ægte personlighed, og nu minder den mere om, hvor vi ellers kører. Men den er blevet hurtigere og mere flydende, hvilket er sjovt i en Formel 1-bil.  

- Jeg kan bare bedre lide den gamle, siger danskeren.

Langtids-aftale
Kollegaen Nico Hülkenberg har kun kørt 2023-layoutet i simulatoren.

- Banen er blevet ændret en smule, siden jeg kørte her i 2019, og de har åbnet nogle svingene, så det bliver meget mere højhastighed. Der er også mange DRS-zoner, så jeg ser frem til at lære de nye Melbourne-kendetegn, siger tyskeren.

Australiens Grand Prix er et årets mest besøgte med over 400.000 tilskuere hen over weekenden. I december forlængede man sin nuværende aftale med Formel 1 til og med 2037.

Ved den lejlighed afslørede australierne - til F1’s og Saudi-Arabiens vrede - at de i 2024 havde overgivet sæsonpremieren til Jeddah på grund af ramadan.

Dette er ikke bekræftet, men bare vent ...

Først i 2025 indledes F1-sæsonen igen i Australien.

SE OGSÅ: Debriefing fra Jeddah: - Han er fantastisk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: