'Bedst hvis Schumacher var død med det samme'

På tre-års-dagen for Michael Schumachers ski-crash er det ikke positive ord, der kommer fra ski-vennerne

TV: Ekstra Bladet var på besøg på et-års-dagen for Schumachers crash. Nu er der gået tre år.

Torsdag 29. december 2016 er det tre år siden, at Michael Schumacher crashede på ski i franske Les Allues, og i den anledning har svenske Expressen besøgt nogle af Schumachers tidligere ski-venner for at høre nyt om racerstjernen, der formentlig fortsat ligger i koma.

Norske Ola Töråsen og svenske Mats Nordström blev gode venner med Schumacher i forbindelse med tyskerens skiferier i Trysil gennem et helt årti, og vennerne er heller ikke for optimistiske på racerstjernens vegne.

- Det er synd, at det ikke er blevet bedre. Han ligger dér som en pakke, og med det facit i hånden havde det nok været bedre, hvis han var død med det samme, siger Nordström til avisen.

- Det er uhørt hårdt for familien, som jeg forstår, at det er blevet, siger Nordström.

Michael Schumachers ski-venner kommer ikke med alt for godt nyt om den tyske racerstjerne. Foto: AP
Michael Schumachers ski-venner kommer ikke med alt for godt nyt om den tyske racerstjerne. Foto: AP
 

Svenskeren fortæller, at Schumacher altid var meget positiv, når han var i Trysil på ski. Der var dog visse krav. For eksempel var der forbud mod at tage foto, når man var sammen med tyskeren, for han ville kunne slappe af og have det sjovt. Nu følger han sin gamle ven på afstand.

- Der er jo helt stille. Jeg har kontakt med mennesker, som kender Michael rigtig, rigtig godt, men i den seneste tid har selv ikke de fået nogen rapporter. Det er hårdt, meget hårdt, siger Nordström.

Lidt mere information får Töråsen, der i en periode var så tæt med Schumacher, at han passede tyskerens vinter-hus og modtog hans post i Trysil.

- Jeg får lidt informationer fra fælles tyske venner, og... det er vel ikke så godt for at sige det sådan, siger Ola.

- Som jeg har forstået det, så lå han så længe i koma, at skaderne er blevet så store, at...

Töråsen fuldfører aldrig sætningen, men erkender, at der er brug for et under, hvis Schumacher skal have et liv igen, og selv hvis han får det, så bliver det aldrig som før.

Michael Schumacher i Ferrari-tøjet i 2002. Foto: All Over Press
Michael Schumacher i Ferrari-tøjet i 2002. Foto: All Over Press

Formel 1 Topchef bekræfter: Mercedes følger 'Mini-Schumi'

Selvom der er gået tre år siden Michael Schumachers skistyrt, så er familien ikke meget for at fortælle om racerstjernens tilstand, og det er en fejl mener den rutinerede Formel 1-kronikør på schweiziske Blick.

- Jeg mener, at der bør komme en udmelding. Folk undrer sig over, hvordan han har det - giv dem noget. Det er en skandale, hvis du spørger mig, siger han til Expressen.

- Familien må gøre, som de vil, men jeg synes ikke, at man bør gøre det godt på denne måde. Ikke hvis man har millioner af fans, der sidder og undrer sig. Journalister gør deres bedste for at finde informationer, men de modarbejdes hele tiden af familien, siger Benoit.

Ifølge Schumachers skivenner så har familien nu solgt deres vinter-hus i norske Trysil, ligesom familien har solgt mange andre klenodier, der indbringer penge, så Schumacher kan få den bedst mulige behandling. Selv fortæller familien intet, men kort før jul kom familiens talskvinde, Sabine Kehm, med denne neutrale udmelding.

- Michaels helbred er ikke et offentligt anliggende, og vi vil fortsat ikke kommentere det emne. Det er fordi, vi er nødt til at beskytte hans intimsfære. På lang sigt vil enhver udtalelse omkring hans helbred formindske omfanget af hans intimsfære, siger Kehm ifølge Foxsports.

Den schweiziske kronikør mener, at de manglende meldinger fra Schumacher-lejren betyder, at det går meget skidt.

- Jeg er bange for, at det kommer til at slutte, som det gjorde for motorcykel-stjernen Reinhold Roth. Han har siddet i rullestol siden 1990 og sagt et eneste ord i 26 år. 'Morgen'. Hvad er det for et liv, siger Benoit.

Tre år efter den forfærdelige skiulykke har lægeregningen på at hjælpe Michael Schumacher passeret 100 mio. kr (Foto: AP) Formel 1 Schumacher-formue afsløret efter rygterne

Formel 1 Kom med lovende Schumacher-melding: Nu ændrer han forklaring

Det er 22 år siden, at Michael Schumacher i Adelaide kunne juble over sit første VM-titel (Foto: All Over) Formel 1 Livstegn fra Schumacher på de sociale medier

Foto: DPA Sport Død mand vandt VM: Her er alle de vilde historier fra F1

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Det viste Schumis hjelmkamera. (Video: SNTV)

105 kommentarer
Vis kommentarer