Belønnes for pragtpræstation: De store hylder Kevin

Kevin Magnussen får flotte karakterer og bedømmelser med på vejen af de store Formel 1-medier, mens teamkammeraten Romain Grosjean bliver slagtet efter et dramatisk grandprix i Aserbajdsjan

Følg Formel 1

Der var drama på drengen, da grandprixet i Aserbajdsjan blev flaget i gang søndag eftermiddag. Safetycar'en kom på banen tre gange og der var rødt flag efter flere sammenstød i høj fart.

Blandt andet mellem de to topkørere, Ferraris Sebastian Vettel, og Mercedes' Lewis Hamilton, som bragede sammen, så kulstofstykker fra racerne røg ud over det hele.

Efterfølgende røg beskyldningerne så af sted fra begge kørere, som er godt og grundigt uvenner nu.

- Hvis han vil bevise, han er en mand, burde vi gøre det uden for bilerne. Ansigt til ansigt, tordnede Hamilton.

doc6vj2xl5ouich25u5omx.jpg
Australsk sejr og ros til Kevin
Det hele endte med en overraskende sejr til australske Daniel Ricciardo fra Red Bull, mens Kevin Magnussen hentede en flot, flot syvendeplads og seks point til den samlede stilling. Årets bedste for danskeren indtil videre.

Samtidig lykkedes det Williams' canadiske kører, Lance Stroll, at sikre sig en podieplads som den næstyngste i historien, idet han blev treer. Mercedes' Valtteri Bottas blev nummer to, efter akkurat at have presset sig foran Stroll lige før målstregen.

De store medier er dagen derpå ude med flotte karakterer. Blandt andet til Magnussen, som samtidig får store ord med på vejen - modsat teamkammerat Romain Grosjean, som bliver kritiseret for sin løbsweekend og 13.-plads under grandprixet.

Herunder kan du se karakterer og læse roserne til Kevin:

Autosport:

Mediet hæfter sig ved, at Magnussen klarede de problemer, Haas-raceren tumler med, langt bedre end teamkammeraten Grosjean. Og derfor belønnes danskeren med karakteren 9, mens franskmanden kun får 5 for sit løb.

- Magnussen klarer bedre Haas' vedvarende bremse-problemer end Grosjean gør og kørte rigtig godt i en hård weekend for teamet. Han kvalificerede sig så højt, man kunne forvente, og beholdt skinnet på næsen, mens andre fejlede i løbet, skriver autosport.com.

Anderledes hårde var mediet ved Grosjean.

- En forfærdelig weekend for Grosjean, som havde langt større problemer end Magnussen med en Sochi-agtig følelse med bremserne. Han var meget ærlig i forhold til at indrømme, at han skal være bedre til køre med den slags problemer, indtil de bliver ordnet, skriver mediet  og fortsætter:

- Grosjean ville have sluttet 10'er i løbet uden bremseproblemerne, som gjorde sidste halvdel af grandprixet til et mareridt for ham.

63142687.jpg
Ros til Hamilton - sviner til Vettel
Autosport har rosende ord og flot karakter til Lewis Hamilton, der blev femmer og får 9 ud af 10, mens der er anderledes dårlig karakter til Vettel, som får 4 for 'kun' at forsvare sin fjerdeplads fra løbets begyndelse.

- Mercedes vendte sine fredagsproblemer fuldstændig rundt, og Hamilton leverede en megastor kvalifikationspræstation - og det anerkendte Niki Lauda (Mercedes-chef, red.), at ingen andre er i stand til, skriver autosport.com og uddyber roserne:

- Hamilton kontrollerede løbet, endda efter Vettel kørte ind i ham to gange, men en løs nakkestøtte kostede ham sejren til sidst. Den eneste fejl var en langsom omgang, som kostede ham en placering bag Vettel til sidst.

Vettel får pisken af mediet.

- Ferraris sædvanlige suverænitet med Pirelli-dækkene udeblev, og Vettel havde store problemer i kvalifikationen. Han udtalte efterfølgende, at han ikke bryder sig om undskyldninger, og at der ikke var nogen undskyldning for, hvad han gjorde i løbet. Okay, det er forståeligt, at han må have misforstået Mercedes' kropsprog, men Vettels overbærende reaktion på Hamiltons kritik skadede hans integritet og kostede ham sejren.

Her kører Vettel op i Hamilton:

'Kevin stærkere end Grosjean'
Det tyske medie auto motor und sport roser også Kevin og giver Grosjean kniven for en skidt løbsweekend.

- Det her er den slags race, hvor du er nødt til at være en kører fra midterfeltet. Og Magnussen var der. Efter hans træningssejr over Grosjean, var danskeren også stærkest i løbet. Han overhalede og forsvarede flot og havde tilmed en tredjeplads i tre runder, skriver auto motor und sport, som giver Kevin 8 ud af 10 i karakter.

Grosjean får derimod kun 5 ud af 10. Og ordene passer til den ganske middelmådige karakter.

- Under træningen fløj Grosjean rundt allerede i Q1. Franskmanden holdt sig søndag længe på 10.-pladsen, indtil bremseproblemer sendte ham tilbage. Grosjean var så sur, at han nægtede at udtale sig til pressen efterfølgende, skriver auto motor und sport.

'Haas var uheldige'
The Telegraph var ligesom de andre store medier imponerede over Haas. I særdeles over Magnussen. Det engelske medie mener, at teamet var særdeles uheldigt og giver det 7,5 ud af 10.

- Endnu en god weekend for Haas, der var uheldig med ikke at have to kørere i top-10. De ser ud til at forbedre sig fra løb til løb, og Kevin Magnussens syvendeplads var deres højeste i Formel 1. De har ti gange så mange point som McLaren, skriver The Telegraph, der har en forhåbning:

- Hvis de bare kunne løse de bremseproblemer, hvad kunne det så ikke blive til?

Mediet kalder desuden Ferraris weekend for 'underlig' og giver teamet og kørerne fem ud af ti. Mercedes' toer fra løbet i Baku bliver kaldt 'superb' og de får karakteren 5,5 ud af 10.

viasat_9fdbc35e-e8d5-46ae-a979-fb98357592b3.jpg
'Superb løb af danskeren'
Formel 1 har også rosende ord til Kevin Magnussen. De mener, at danskerens placering på syvendepladsen og de 41 sekunder han endte bag vinderen Ricciardo ikke giver et retvisende billede af 'et superb løb af danskeren'.

- Som dramaet foldede sig ud omkring ham, viste Magnussen sin kølighed og leverede et sensationelt løb. Han passerede Carlos Sainz og Fernando Alonso i én sekvens, som var højdepunktet for danskeren, men det var muligheden for podieplacering, der virkelig gav genklang.

- Men sådan skulle det ikke være, og han røg tilbage i feltet, mens Bottas, Vettel og Hamilton kom forbi ham - men alligevel var det en bemærkelsesværdig kørsel, der var værd at klappe af, skriver formula1.com.

18-årige Stroll drikker champagne af Ricciardos sko:

Tordner mod ung team-kammerat efter kollision: 'Totalt uacceptabelt' 

VM-favoritter i verbal fight: 'Han er en skændsel'

Kevin i storform: Så strålende var han

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.