Beslutning tæt på: Lokker Button med sportsvogne

Jenson Button bør overveje at køre langdistanceløb i 2016 i stedet for Formel 1, mener den australske racerkører Mark Webber, som selv har taget skiftet fra den fineste klasse til WEC

Mark Webber forventer, at Jenson Button og flere andre ældre Formel 1-kørere vil følge hans eksempel og skifte til World Endurance Race. (Foto: All Over)
Mark Webber forventer, at Jenson Button og flere andre ældre Formel 1-kørere vil følge hans eksempel og skifte til World Endurance Race. (Foto: All Over)

Jenson Button bør seriøst overveje at skifte Formel 1-raceren ud med en sportsvogn og langdistanceløb i det såkaldte World Endurance Championship (WEC), som også tæller 24 timers-løbet i Le Mans.

Opfordringen kommer fra Mark Webber, som selv efter 12 år i Formel 1 i 2014 skiftede fra Red Bull til Porsche.

Ikke mindst set i lyset af den vaklende start på McLaren-Honda-samarbejdet og Jenson Buttons usikre position på teamet, hvor billigere og sultne alternativer som Kevin Magnussen og Stoffel Vandoorne lurer i kulissen.

Se også: Engelsk avis: Kevin favorit til McLaren-sæde

- JB bør helt sikkert kigge på det. Han ved, muligheden er der. Han er tydeligvis en verdensklasse-kører, han er kvalitet, sagde den 39-årige australier til NBC under weekendens WEC-løb på Nürburgring.

Den tidligere Formel 1-rival forventer en afklaring på Buttons fremtiden inden for overskuelig fremtid i modsætning til sidste år, hvor McLaren trak sin beslutning frem til december. Selv lovede Jenson Button en beslutning i løbet af september.

- Han er bestemt tæt på en beslutning, og han træffer den snart. Han gør, hvad han føler sig bedst tilpas med, siger Webber.

Mens Le Mans og WEC altid har fyldt meget i Danmark på grund af Tom Kristensens succes, har løbet og serien internationalt fået et boost, efter Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg var med til at vinde Le Mans for Porsche i år.

Se også: Watt: Button ligner en færdig mand i McLaren

- Naturligvis var det stort, at Nico skiftede over i år og fik det kæmpe resultat til Le Mans. Det hjælper med profilen og folk med at forstå, hvad bilerne er for nogen. De ser sexede ud på tv, siger Mark Webber.

Fernando Alonso er en anden Formel 1-stjerne, som ønsker at køre Le Mans en dag, og Mark Webber forventer, at man i stigende grad vil se kørere fra Formel 1 tage samme skifte som han selv.

- Med tiden vil de gøre det. Når du er 26-27 år, vil du være i Formel 1, det er klart. Men når du nærmer dig slutningen af din karriere, tror jeg, at de er klar over, at det er et virkelig, virkelig attraktivt alternativ, siger Webber.

Se også: Skuffet Alonso fristet af ræs væk fra Formel 1

9 kommentarer
Vis kommentarer