Annonce:
Annonce:

Biludlejning hos Haas: Prisen på Kevins fredagsproblem

Hvis Haas-raceren arter sig, er det ikke noget problem, at Kevin Magnussen misser træninger. Hvis ikke, så er det, vurderer teamkammeraten Romain Grosjean

Studie: Update med Jonas Hüttel fra Canadas Grand Prix.
Annonce:
Følg Formel 1

MONTREAL (Ekstra Bladet): Seks gange i den sidste halvdel af sæsonen sidder Kevin Magnussen i den første træning til fordel for Ferraris tredjekører Antonio Giovinazzi.

Ingen ved bedre, hvilken pris køreren betaler i sådan en situation end danskerens teamkammerat Romain Grosjean.

Det økonomisk trængte Lotus solgte i 2015 en pakke til Jolyon Palmer, som fik 13 trænings-sessioner hos teamet; alle i Romain Grosjeans bil, mens Pastor Maldonado gik helt fri. 

Haas’ VF17’er har vist sig god på de fleste baner, så den manglende første træning bør ikke påvirke Kevin Magnussens weekend særlig meget.

Når den ikke fungerer - som for danskeren i Australien eller Romain Grosjean i Rusland - vil problemerne til gengæld blive forstærket.

Annonce:

- Det kommer an på, hvordan bilen grundlæggende fungerer. I 2015 for eksempel mistede jeg mange af mine førstetræninger til Palmer. Da bilens udgangspunkt var rimelig godt, var det ikke det store problem. Men når bilen er lidt mere tricky at køre, er det ikke ideelt, forklarer Romain Grosjean til Ekstra Bladet.

Selv om Romain Grosjean nedtoner betydningen af den første træning, betyder de alligevel så meget, at han ikke vil undvære dem. Foto: Imago/All Over Press
Selv om Romain Grosjean nedtoner betydningen af den første træning, betyder de alligevel så meget, at han ikke vil undvære dem. Foto: Imago/All Over Press
 

Prisen på den manglende træning var da også så høj, at franskmanden i sin kontrakt med Haas insisterede på at køre alle sine fredage selv.

Selv om Antonio Giovinazzi i princippet kan indsamle de samme data som Kevin Magnussen påvirker situationen holdet.

Ferrari takker for hjælpen ved at give rabat på motoraftalen, og de penge kan så bruges på andre områder. Men for at sikre det bedste resultat i tidtagning og løb er det optimale, at de samme kørere sidder i bilen hele weekenden.

- Som team er det nogle gange noget, du er nødt til at gøre. Situationen er ikke perfekt, når vi tænker ting relateret til bilens ydelse. Men i sidste ende kan de bringe os andre fordele, siger Romain Grosjean.

Kevin Magnussen tager ikke situationen tungt. For ham var det vigtigere at blive enig med Haas sidste år end at forhandle klausuler om fredagskørere hjem.

Annonce:

- Romain havde en rigtig dårlig oplevelse med sit tidligere team, hvor de tog alle hans fredage. Jeg er sikker på, at de tilbød os det samme, men han slog hårdt ned på det punkt.

- Det er ikke perfekt eller den bedste måde, men det bekymrer mig ikke. Jeg skal nok få det indhentet, siger Kevin Magnussen.

Misssede træninger er aldrig ideelt, men Kevin Magnussen regner ikke med, at det får den store betydning for hans resultater. Foto: Imago/All Over Press
Misssede træninger er aldrig ideelt, men Kevin Magnussen regner ikke med, at det får den store betydning for hans resultater. Foto: Imago/All Over Press
 

Største udfordring er, at Haas-kørerne sjældent er i Ferraris simulator, så første træning bruges også til at vænne sig til banen.

Begge kørere har tidligere vist, at fredagskørere ikke udelukker gode resultater.

Ni gange scorede Romain Grosjean i 2015 point for Lotus herunder et podie på Spa, og kun én af gangene kørte han alle sessioner.

Da Kevin Magnussen i 2016 kørte en imponerende syvendeplads hjem til Renault i Rusland, missede danskeren første træning til fordel for Sergej Sirotkin.

Grosjeans kontrakt-finte overraskede Kevin: 'Anede ikke der var forskel'

Følger Ferrari-ønske: Derfor sidder Kevin over

Formel 1-skilsmisse nærmer sig: ’Vi er tæt på vores grænse’

Annonce:

Trods flere uheld: Haas opjusterer sæsonmål

Ferrari-reserve bænker Kevin: Her er Haas' simple forklaring

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: