Bizarre McLaren-rygter er selvforskyldte

Højst usandsynligt, lyder det fra danske motorsportsprofiler om de mange fantasifulde forklaringer på Fernando Alonsos testulykke

Her forlader Alonso hospitalet

600 watt gik gennem Fernando Alonso. Formel 1-kørerne truer med boykot af frygt for at få strøm. Rygterne får fortsat frit løb efter Fernando Alonsos testulykke fra især tyske Sport Bild og italienske Gazzetta dello Sport.

Nogle af Danmarks største motorsportsnavne har dog svært ved at tro på de mange skriverier.

- Det bliver vildere og vildere. Fantasien får frit løb, konstaterer Jan Magnussen, som har svært ved at forestille sig, at der er fugls føde på de kulørte historier.

- Jeg ved, at det er en meget sofistikeret racerbil, og de har nogle meget omfattende sikkerhedssystemer for at undgå de her ting. Det er meget usandsynligt, at en kører får stød, mens man kører. Det kan være, man kan få et rap over nallerne, mens man forlader den.

- Jeg ved det ikke, men for mig lyder det usandsynligt, siger Jan Magnussen, som lørdag flyver til USA for at forberede sig til 12-timers løbet på Sebring og derfor misser sønnikes optræden i Australien.

Se også: Medie: Kevins F1-comeback i fare

Den tidligere racerkører og nuværende ekspertkommentator på 3+, John Nielsen, finder det også yderst usandsynligt, at boykot kunne komme på tale, eller McLaren-Hondas racer viser sig at være strømførende.

Men McLaren må kigge indad, hvis de bliver trætte af de mange teorier.

- Rygterne kom frem, fordi McLaren ikke var klar i deres udmelding om, hvad der var sket. Samtidigt kom den udtalelse fra Vettel, hvor han sagde, at 'jeg bare kørte bag ved ham, så kørte han til højre og ind i autoværnet'.

Fernando Alonso blev straks fløjet på hospitalet til yderligere tjek. (Foto: All Over Press) Formel 1 - 23. feb. 2015 - kl. 12:01 Alonso på intensiv: Hård kritik af McLaren efter ulykke

- Det er mystisk, og McLaren har ikke været ude og sige hårdt og kontant: Sådan foregik det. Bang, bang! Derfor er der begyndt at komme teorier om, hvad der egentlig skete. Endda så meget, at FIA også er gået ind i sagen. For hvis der er et sikkerhedsspørgsmål, skal det ryddes af vejen, siger John Nielsen.

Udover håndteringen af testulykken har McLaren-Honda så rigelige problemer med at få MP4-30 til at fungere. Faktisk tvivler John Nielsen på, at Jenson Button og Kevin Magnussen når det ternede flag.

Formel 1 - 5. mar. 2015 - kl. 06:32 Formel 1-læge: Fornuftigt Alonso-afbud

- I kvalifikationen vi godt se gnister, men i løbet tror jeg ikke, de gennemfører, siger han.

- Det sagde man vel også om Red Bull sidste år?

- Jamen, det er rigtigt, griner John Nielsen.

- Historien har også vist, det lader sig gøre. Det første år, hvor Nigel Mansell kørte for Ferrari (1989), havde de for første gang lavet en ny gearkasse af kulfiber. Den havde ikke holdt fem omgange i testen, men så vandt de første løb. Så man skal aldrig sige aldrig, men det er usandsynligt!

Kevin Magnussen blev i weekenden hastet til test i Spanien efter Fernando Alonso var kørt galt og var fløjet på hospitalet (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 4. mar. 2015 - kl. 09:02 Ekspert: Kevin kan få mange løb

Sådan gik det Kevin Magnussen i sidste sæson:

17 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere