Bizart kørerskifte sender amerikaner med i Kevin-kamp

Med en overraskende kontrakt hos Manor melder amerikanske Alexander Rossi sig ind som 'dark horse' i dysten om en plads hos Haas F1

Alexander Rossis aftale med Manor Marussia var den store overraskelse i Singapore. (Foto: AP)
Alexander Rossis aftale med Manor Marussia var den store overraskelse i Singapore. (Foto: AP)

Det er svært ikke at føle for Roberto Merhi.

Manor Marussias rookie har i sæsonens 12 første løb trillet rundt bagerst i Formel 1-feltet i en håbløs racer, der end ikke kan udfordre McLaren-Honda.

Alligevel glædede den 24-årige spanier sig gevaldigt til at prøve kræfter med aftenløbet i Singapore for første gang, hvilket han gav udtryk for ved at lægge et billede på Instagram, inden han satte sig i flyveren til Østen.

Da han nåede Singapore var det til meddelelsen om, at den amerikanske GP2-kører Alexander Rossi overtager hans sæde i Manor-raceren i Singapore og i samlet fem af sæsonens resterende syv løb. For at gøre ondt værre var den unge spanier på forhånd udvalgt til grandprixets officielle pressekonference, hvor han på diplomatisk vis forsøgte at sætte ord på det bizarre kørerskifte.

Roberto Merhis aftale med Manor var løb for løb. - De gav mig en god chance ved at lade mig køre 12 løb. Jeg takker dem, men synes naturligvis, at de har truffet en beslutning, der er bedre for teamet i det lange løb, sagde spanieren på pressekonferencen. (Foto: Allover)
Roberto Merhis aftale med Manor var løb for løb. - De gav mig en god chance ved at lade mig køre 12 løb. Jeg takker dem, men synes naturligvis, at de har truffet en beslutning, der er bedre for teamet i det lange løb, sagde spanieren på pressekonferencen. (Foto: Allover)
 

For Alexander Rossi kom aftalen i stand i sidste øjeblik. Amerikaneren indledte forhandlinger lige efter Monza for halvanden uge siden, og bookede sit fly til Singapore tirsdag morgen med afgang samme aften.

Han kører de fem løb i Formel 1, som ikke kolliderer med forpligtelserne i GP2. Alexander Rossi var testkører for Marussia i sidste sæson og har derfor forbindelser til teamet. Hvordan aftalen kom i stand, afslører ingen af parterne, men Rossi antydede, at der ville være sponsornyt i forbindelse med grandprixet i Austin, Texas.

Se også: Amerikansk team-ejer afslører: Jeg har fået Kevin anbefalet

Med denne kontrakt melder Alexander Rossi sig pludselig ind som outsider til en plads hos Haas F1. Det nystartede amerikanske team fastslog for ganske nyligt, at ingen amerikanske kørere havde erfaring nok til at køre for dem i 2016, men meddelelsen om Rossis kontrakt satte naturligvis straks spekulationer i gang.

Højst sandsynligt kommer Alexander Rossi trods sine kommende fem Formel 1-løb ikke til at kæmpe med Kevin Magnussen om et sæde hos Gene Haas. Amerikaneren ved ikke, hvor han står i forhold til Haas, men håber på en plads i Formel 1.

- For at være helt ærlig ved jeg det ikke. Jeg vil prøve at bevise, at jeg er mere end i stand til at køre Formel 1, og at jeg kan sætte v-tegn i alle de nødvendige bokse. Den bedste måde at gøre det på er på banen. Da jeg er den eneste amerikaner med superlicens og nu med start i et løb, er det noget, som jeg har i mit hjørne. Hvorvidt det fører til noget, ved jeg ikke, siger Alexander Rossi ifølge motorsport.com.

Se også: Kevins amerikanske charmeoffensiv: Jeg har masser af erfaring

Det amerikanske Formel 1-team har Romain Grosjean som førsteprioritet, og franskmanden sagde i Singapore, at planerne for hans 2016-sæson lå klar.

- Jeg har truffet min beslutning; alt er klar i mit hoved, og jeg ved, hvad der skal ske med mig i fremtiden - men hvis du ikke har noget imod det, så vil jeg ikke fortælle dig mere, sagde Grosjean på den indledende pressekonference.

Teknisk set er han på kontrakt med Lotus, men teamets usikre økonomiske fremtid gav Haas F1 håb om et skifte.

Magnussen-Vergne hos Haas?
F1-insider.com - drevet af et par journalister fra tyske Auto Bild - hævder, at Haas allerede har aftaler på plads med Kevin Magnussen og Jean-Eric Vergne. Den gængse opfattelse i paddocken er imidlertid, at amerikanerens samarbejdspartner Ferrari allerede har peget på Esteban Gutierrez som den ene kører.

Feltets mest erfarne kører kommer under ingen omstændigheder i spil hos Haas. Jenson Button slog i Singapore fast, at han ingen interesse har i det amerikanske team. Hvis han ikke fortsætter hos McLaren, stopper han med at køre Formel 1.

Se også: Skille-datoen: Her er Kevin fri af McLaren

Alexander Rossi så ikke alt for heldig ud i sin første træning for Manor ...
 

8 kommentarer
Vis kommentarer