Bommert koster for Magnussen: 'Han skal ikke beklage sig'

Kevin Magnussen får lunkne bedømmelser efter tolvtepladsen ved Canadas GP

Følg Formel 1

Det var tæt på at være en weekend til glemmebogen, da Kevin Magnussen søndag sluttede uden for pointene ved det canadiske Formel 1-grandprix i Montreal.

En katastrofal kvalifikation, hvor danskeren blev hæmmet af tæt trafik, blev fulgt op af et løb, der sluttede med en kedelig tolvteplads efter en ærgerlig bommert af Haas-chaufføren.

Mens løbet var under en 'virtual safetycar', kom Magnussen til at overhale Stoffel Vandoorne. Det må man som bekendt ikke, og selvom han straks gav pladsen tilbage, kostede fejlen en straf på fem sekunder.

Det kostede tiendepladsen og VM-point, der ellers ville have varmet gevaldigt.

- Jeg er jo ikke glad nu. Jeg føler igen, at jeg missede ét point, jeg burde have haft. På grund af en dum straf, sagde Kevin Magnussen, da Ekstra Bladet talte med ham efter løbet.

Den 'dumme' straf koster også i karakterbogen efter Montreal.

Således er de internationale motorsportsmedier ikke overraskende noget lunkne i deres bedømmelser af danskeren.

Engelske Sky Sports giver Kevin Magnussen et femtal på ti-skalaen som følge af den dyre fejl.

- Den mindste fejlbedømmelse kom til at koste dyrt for Kevin Magnussen i Canada, hvor Hass-køreren overhalede Stoffel Vandoorne mindre end en meter før safetycar-linjen.

- Men reglerne tillader - korrekt - ikke plads til manøvrer eller forhandling, og danskeren efterfølgende straf berøvede ham muligheden for point. Han kan ikke beklage sig, skriver det engelske medie.

Sky Sports givet løbets vinder, engelske Lewis Hamilton, topkarakteren ti ud af ti, mens Kevin Magnussen makker, Romain Grosjean, får et syvtal for sin point-givende tiendeplads.

Grosjean må dog også lægge ryg til hård kritik efter sit konstante brokkeri i Montreal, som blandt andet gik ud over Kevin Magnussen.

- Det burde ikke være svært at tale om Grosjean som en mulig bejler til et 2018-sæde hos enten Ferrari eller McLaren. Desværre for Romain er det øjeblikke som disse, hvor hans brok drukner alle andre indtryk, der ind i mellem gør det næsten umuligt, lyder den hårde dom fra Sky Sports.

Magnussen: En fejldom:

Hos autosport.com er de en anelse mildere i bedømmelsen af Kevin Magnussen, som får tildelt et sekstal.

- Magnussen var utilfreds med, at trafik igen kostede i kvalifikationen, hvor han var langt efter Grosjean og røg ud i Q1. Han indledte løbet godt, og forsvarede sin position hårdnakket.

- Men han blev straffet for at overhale Vandoorne under 'virtual safetycar'. Magnussen endte med at slå McLaren-Honda og overhalede også Ericssons Sauber, men pointene var uden for rækkevidde, lyder det.

Autosport giver Romain Grosjean et syvtal, mens der er perfekte titaller til både Lewis Hamilton og Red Bulls Max Verstappen, selvom sidstnævnte ikke gennemførte løbet.

Tyske Auto Motor und Sport er benhårde i bedømmelsen af Kevin Magnussen, der får et brutalt firetal. Dermed deler han jumbopladsen med Carlo Sainz.

- I kvalifikationen kom han i trafik i det afgørende øjeblik. Resultatet var en startposition som nummer 18.

- I løbet faldt han kun på straf for at overhale under 'virtual safetycar', der kostede ham en straf på fem sekunder, skriver det tyske magasin, der ligesom de øvrige medier giver Lewis Hamilton ti og Romain Grosjean syv.

Det næste grandprix køres i Aserbajdsjan om to uger.

Watt: De tre kører ikke F1 næste år

Dommen over F1-feltet: Kevin scorer kedelig titel 

Formel 1-stjerne flipper ud: Det er et fucking dumt cirkus!

Skidt situation for Kevin: Truslen fra Ferrari-talentet

Gense Vettels vilde løb i Canada:

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.