Bossen lover: McLaren klar med ny racer - til hvert løb!

- Vi forbedrer den samlede pakke før hvert eneste grandprix, siger Eric Boullier

McLarens løbschef Eric Boullier - her i samtale med øverste chef Ron Dennis - fastholder sin positive indstilling trods teamets pauvre resultater. (Foto: LAT/McLaren)
McLarens løbschef Eric Boullier - her i samtale med øverste chef Ron Dennis - fastholder sin positive indstilling trods teamets pauvre resultater. (Foto: LAT/McLaren)

I VM-stillingen står der et rundt nul ud for to Formel 1-team.

Manor GP, som er genopstået på resterne af den fallerede miniput Marussia, så deres trængsler er ingen overraskelse. Det andet er McLaren-Honda, som kan bryste sig af et af sportens største budgetter og har historien med sig.

Fernando Alonso og Jenson Button præsterede for første gang i 2015-sæsonen at bringe begge racere over målstregen. Ganske vist som nummer 12 og 14, men det glæder alligevel den løbsansvarlige hos McLaren-Honda Eric Boullier.

- I Australien var vi fem sekunder langsommere end de hurtigste, i Malaysia var det 3,5 sekunder og i Kina 2,2 sekunder. Så vi komme tættere på vores mål, konstaterede Erik Boullier i Shanghai ifølge tyske Speedweek, da han mødte pressen.

Se også: Räikkönen håner Alonso ved ydmygende overhaling

Udviklingen af MP4-30-raceren foregår over hele sæson og bliver så markant, at teamet i grove træk kører med en helt ny version af bilen til hvert grandprix, lover franskmanden.

Selv om der allerede køres grandprix igen den førstkommende weekend, bliver der også fløjet opdateringer til Bahrain.

- Vi forbedrer den samlede pakke før hvert eneste grandprix - med nye aerodynamiske dele eller den mekaniske videreudvikling. Vores program indeholder mange mellemliggende trin. I Shanghai ankom vi med ny undervogn, en ny frontvinge og nye bremsekanaler.

- I Bahrain vil vi se en yderligere udvikling både mekanisk og aerodynamisk. Til stort set alle grandprixer kommer vi med en ny bil, siger Eric Boullier.

Efter grandprixer i 2015 lykkes det McLaren-Honda at få begge racere i mål. (Foto: Toru Takahashi/AP)
Efter grandprixer i 2015 lykkes det McLaren-Honda at få begge racere i mål. (Foto: Toru Takahashi/AP)
 

Konstante problemer i test-fasen, både i Abu Dhabi i fjor samt i forsæsonen, er ifølge McLaren-chefen den primære årsag på den skrækkelige sæsonstart.

- Vi havde bare ikke tid nok til at teste alt på banen og i simulatoren. Vi mangler ca. 50.000 km. Teoretisk set er det nødvendigt at teste alle de nye funktioner over 15.000 km for at analysere fremskridt.

Podiet fra det kinesiske grandprix (Foto: PA) Formel 1 - 12. apr. 2015 - kl. 09:50 Utroligt: McLaren-bilerne gennemførte i total Mercedes-triumf

- Vi er ikke endnu, hvor vi ønsker at være, tværtimod. Vi er stadig meget, meget langt væk fra vores mål. Men vi er ved at indhente langsomt, forsikrer Eric Boullier.

Udover den udeblevne pointhøst er det endnu ikke lykkes for en McLaren-Honda-kører i 2015 at gå videre fra første kvalifikationsrunde ...

For McLaren sluttede Kinas Grand Prix med straf for denne forseelse af Jenson Button:
 

8 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere