Bossens sidste skulderklap til Kevin

Tak for hårdt arbejde og værdifuld feedback, siger McLarens teamchef Eric Boullier

Fernando Alonso vender tilbage i Malaysia, så Kevin Magnussen er tilbage i rollen som reserve. (Foto: Jan Sommer)
Fernando Alonso vender tilbage i Malaysia, så Kevin Magnussen er tilbage i rollen som reserve. (Foto: Jan Sommer)

KUALA LUMPUR (Ekstra Bladet): Når Fernando Alonso som ventet torsdag består sine sidste to lægetjek og igen kan køre ræs for McLaren-Honda, vender Kevin Magnussen tilbage til rollen som reserve.

Det sker med pæne ord fra teamchefen Eric Boullier for indsatsen i den afsluttende test i Barcelona og til sæsonpremieren i Melbourne - om end den unge dansker både under kvalifikation og op til løbet havde motorproblemer.

Se også: Alonso klar for McLaren i Malaysia

- Jeg er glad for at se Fernando tilbage i bilen - han er meget opsat, og jeg ved, han har arbejdet hårdt for at sætte sig op til denne weekend. Jeg vil også takke Kevin for hans hårde arbejde i Melbourne; han har bidraget med ekstremt værdifuld feedback, og selv om han ikke fik kørt løbet, har han været en stærk støtte i udviklingen af MP4-30-raceren indtil videre siger, siger Eric Boullier i McLarens optakt til Malaysias Grand Prix.

Se også: Efter katastrofe-løb: Alonso takker Kevin og Button

Motorenheden fra Honda kæmpede med de ’varme’ temperaturer i Melbourne og måtte køres i nedtunet tilstand, så der venter en problematisk uge tæt ved Ækvator.

- Vi ved, at Malaysia bliver hård ved motorenheden på grund af de høje temperaturer og luftfugtighed såvel som banens abrupte nedbremsninger og accelerationer. Vi ved endnu ikke, om vi kan indstille den mindre konservativt, end vi gjorde i Australien, men det er vores mål, siger Hondas motorsportschef Yasuhisa Arai.

Kevin Magnussens grandprix i Melbourne sluttede før det rigtig kom i gang. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussens grandprix i Melbourne sluttede før det rigtig kom i gang. (Foto: Jan Sommer)
 

Samtidig benytter Kevin Magnussen også muligheden for at takke for denne omgang i rampelyset.

Kevin Magnussen i McLAren-Honda nr 20 ude af det australske Formel 1 GP før løbet begyndte. 200 meter før bilen eksploderede kom den forbi Ekstra Bladet fotograf - og den lød MEGET syg (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 15. mar. 2015 - kl. 09:52 Fattet Kevin: Frustrerende for mig

- Resultatet i Melbourne var naturligvis skuffende for mig. Det var en fantastisk mulighed for mig for at komme tilbage i cockpittet og arbejde sammen med teamet på at udvikle bilen. Og jeg satte pris på at blive udvalgt til at afløse Fernando.

- Jeg vidste, det ville blive svært, men gik ind til weekenden med en følelse af at være klar, og jeg ville gerne vise ingeniørerne, at jeg kunne arbejde tæt sammen med dem og levere værdifuld feedback fra hver session. Desværre gik det ikke som planlagt til selve løbet, siger Kevin Magnussen, hvis motor stod af på vej mod griden lige inden starten.

Her går Kevin Magnussens motor op i røg:

28 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere