Bosserne taber magtkampen: Udskældt F1-kval skrottet

Formel 1 har i dag besluttet at vende tilbage til kvalifikationsformatet, som man kender fra 2015-sæsonen

Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet vender tilbage til den tidligere kvalifikationsmodel (Foto: Jan Sommer
Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet vender tilbage til den tidligere kvalifikationsmodel (Foto: Jan Sommer

Formel 1 vender tilbage til sidste års kvalifikationsformat, når sæsonens tredje grandprix køres i næste uge i Shanghai.

Det står klart efter et klagebrev i dag, hvor samtlige 11 F1-teams igen gav udtryk for deres utilfredshed med det nuværende format.

F1-holdene har været dybt utilfredse med det nye kvalifikationssystem, som blev lanceret i Melbourne og trods sønderlemmende kritik også blev brugt i weekendens løb i Bahrain.

Formel 1 Formel farce: F1-bosser toppes om udskældt kval

TV: Det nye kvalifikationssystem har sat gang i en debat, som ser ud til at ville køre videre Formel 1 Opråb til F1-bossen: Skrot det nu!

De to foreløbige kvalifikationer udviklede sig begge til lidt af en farce, hvor flere teams blandt andet missede tider og ikke fik sendt kørerne ud i rette tid til at sætte deres afgørende omgange, og banen stod nærmest tom i den afgørende Q3, hvor de førende kørere satte deres hurtigste tid tidligt i sessionen, og nærmest havde nået at klæde om til almindeligt tøj, inden kvalifikationen var officielt afsluttet.

Tanken om, at det skulle gøre kvalifikationen mere spændende, fik den modsatte effekt.

Og efter et møde med Formel 1-bossen Bernie Ecclestone og Den Internationale Motorsportsunion (FIA) er udfaldet blevet, at man vender tilbage til det format, vi har kendt de seneste sæsoner.

- Forslaget vil, hvis det bliver godkendt af de relevante organer i F1, have effekt fra Kinas Grand Prix og gælde for resten af sæsonen, meddeler FIA.

Det betyder altså nederlag til bosserne Ecclestone og Jean Todt, præsidenten for FIA, som ellers indtil i dag havde nægtet at ændre kvalifikationen, da de mente, at det ville skabe for meget forvirring.

Formel 1 F1-stjerner kræver katastrofe-kval ændret: Vi sagde det jo!

Kevin Magnussen havde en skuffende kvalifikation. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kritikken hagler ned over ny F1-kvalifikation

Men 11 F1-teams er svære at kæmpe i mod.

Kvalifikationen bliver dermed med tre kvalifikationsrunder, hvor kørerne elimineres seks kørere ad gangen, inden de sidste ti kørere skal dyste om pole position i den afgørende Q3,

Sæsonens tredje grandprix køres på næste søndag i den kinesiske storby Shanghai.

15 kommentarer
Vis kommentarer