Britisk ekspert: Her ser vi Kevin tilbage i Formel 1

- Om det bliver i en McLaren, er jeg ikke så sikker på, siger Sky Sports Ted Kravitz

Kevin Magnussen kørte i Abu Dhabi sit foreløbigt sidste Formel 1-grandprix. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen kørte i Abu Dhabi sit foreløbigt sidste Formel 1-grandprix. (Foto: Jan Sommer)
Følg Formel 1

Formel 1-karrieren er sat på pause. Med McLarens ansættelse af Fernando Alonso mistede Kevin Magnussen i sidste øjeblik sit sæde hos det traditionsrige britiske team.

Normalt betyder et år uden for gridden, at man aldrig vender tilbage.

Selv har Kevin Magnussen som erklæret mål at køre Formel 1 igen i 2016.

Til sidste uges kørerpræsentation understregede McLaren-topbossen Ron Dennis, at det er muligt at springe en sæson over og alligevel ende som stjerne i motorsportens fineste klasse. Kig blot på dobbelte verdensmestre som Fernando Alonso og Mika Häkkinen. Af forskellige årsager var begge ude i kulden en enkelt sæson, inden de vendte tilbage og for alvor fik gang i karrieren.

Spørger man Sky Sports Formel 1-ekspert Ted Kravitz, så forventer han også at se danskeren tilbage i Formel 1 i 2016.

Ikke nødvendigvis som McLaren-kører, men så hos et andet team.

- Magnussen har været meget uheldig. Han har fået en hård behandling af dommerne i år; det er der ingen tvivl om, hvilket betyder, at han er blevet frastjålet point gennem straffe, ligesom han også er blevet frastjålet point på grund af mekaniske fejl, skriver Ted Kravitz i en længere analyse om det nye McLaren.

Eks-verdensmester forudser kaos hos McLaren

- Men der har også været tider, hvor han ikke har forstået, hvad der kræves af disse biler, og hvor han ikke har presset sine dæk tilstrækkeligt eller passet på dem, når han skulle. Vi så det i Abu Dhabi, og vi så det også i Singapore, konstaterer briten.

Her kunne Ted Kravitz med fordel i stedet have brugt løbet i São Paulo som eksempel. Muligvis var Kevin Magnussen håndtering af sine dæk i Singapore ikke optimal, men med en defekt i bilen, som stegte hans bagdel og kogte hans drikkevand, gjaldt det først og fremmest om at fuldføre ...

Skuffet Kevin: Jeg kommer tilbage i 2016:

Som mange andre såkaldte eksperter troede Ted Kravitz, at McLaren-cheferne Ron Dennis og Eric Boullier et langt stykke hen ad vejen foretrak at fortsætte med Kevin Magnussen. Trods degradering og det mærkelige pressemøde, hvor Kevin Magnussen måtte op på scenen foran verdenspressen, er den britiske Formel 1-ekspert overbevist om, at fremtiden ligger i Formel 1.

- Jeg tror ikke et år udenfor vil gøre ham skade. Han er stadig en ung mand, og Boullier og Dennis siger hele tiden, at 'vi har behov for kørere til fremtiden'. De har ikke opgivet Kevin, de vil stadig have ham på længere sigt, da han er en meget talentfuld kører. De har ham ventende i kulissen, så jeg er sikker på, han på et tidspunkt igen sætter sig i en McLaren.

Ukuelige Kevin: Jeg går stadig efter VM-titlen

- Det er sandt, at Jenson er på en toårs aftale, men om noget har dette år vist os, at kontrakters længde i Formel 1 ingenting betyder. De kan brydes af begge parter.

- Måske bliver Magnussen sendt til et McLaren-venligt team eller måske til Haas F1 (amerikansk Formel 1-projekt, red.), hvis de kommer ind og er seriøse i 2016. De kunne godt bruge Kevin Magnussen ved siden af Alex Rossi (amerikansk F1-test- samt GP2- og Formel Renault 3.5-kører, red.), eller noget i den dur. De ville være et godt ungdommeligt og hurtigt par.

- Så jeg forventer at se Magnussen køre Formel 1 igen i 2016. Om det bliver i en McLaren, er jeg ikke så sikker på, konstaterer Formel 1-eksperten fra Sky.

Eksperten: Her er Kevins muligheder

I 2015 kommer Kevin Magnussen kun til at sidde i McLaren-raceren til nogle af sæsonens tests og muligvis til udvalgte fredagstræninger. (Foto: Jan Sommer)
I 2015 kommer Kevin Magnussen kun til at sidde i McLaren-raceren til nogle af sæsonens tests og muligvis til udvalgte fredagstræninger. (Foto: Jan Sommer)
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+