Brutal Mercedes-dom: Det er alarmerende

Bestyrelsesformanden hos de tyske giganter er bekymret over dæk-problemerne - og Sebastian Vettel

Følg Formel 1

Mercedes har siddet tungt på flæsket i Formel 1 i de seneste år, hvor det tre år i træk har været kørere fra det tyske super-team, der er kørt med VM-titlen.

Men i denne sæson er der kommet grus i de ellers så suveræne motorer.

I weekenden vandt Ferraris Sebastian Vettel det legendariske grandprix i Monaco foran team-kollegaen Kimi Räikkönen, mens Mercedes måtte nøjes med en fjerdeplads til Valtteri Bottas.

Dermed fører Vettel med 25 point til Lewis Hamilton, og hvis ikke tyskeren misser et GP i løbet af sæsonen, så bliver tyskeren også verdensmester, lyder den opsigtsvækkende advarsel fra en af sportens største navne.

Niki Lauda, der i dag er bestyrelsesformand hos Mercedes, er nemlig bekymret over teamets problemer med at skabe resultater, når der sidder ultrasoft-dæk på bilerne.

- Vi er nødt til at finde en løsning, advarer han overfor Kronen Zeitung og fortsætter med et større blæs i dommedags-trompeten:

- En ting står klart. Vettel er nødt til udgå i hvert fald en gang, ellers er det forbi. Det er Ferrari, der har momentum. Hvis det fortsætter som nu, vil afstanden blive enorm. Det er alarmerende, fastslår østrigeren.

Hidtil har både Ferrari og Mercedes vundet tre GP'er i denne sæson. Men hvor Vettel har hentet alle italienernes triumfer, har Hamilton og teamkollegaen Bottas delt dem mellem sig med to i britens favør.

I tilgift er Vettels dårligste placeringer hidtil tre andenpladser, men Lewis Hamilton to gange er sluttet uden for podiet  - ligesom Bottas, der tilmed er udgået en enkelt gang.

Og ifølge Mercedes' egne analyser er det altså problemerne med ultrasoft-dækkene, som giver problemer.

Senest altså i Monaco, hvor Lewis Hamilton døjede med dækkene, selvom det lykkedes briten at forbedre startplaceringen som nummer 13 til en syvendeplads.

- Selvfølgelig kan jeg ikke tåle endnu en weekend som denne. Sådan, som Ferrari er hurtige i øjeblikket, kan jeg selvfølgelig ikke tåle det, konstaterer Lewis Hamilton.

- Ferrari fungerer tilsyneladende alle steder, så de næste 14 løb bliver meget, meget vanskelige. De har formentlig haft den stærkeste bil hele året. Lidt ligesom vi havde sidste år, konstaterer Hamilton, der trods alt ikke helt har opgivet håbet.

- Vi ved, at Ferrari'erne ikke er skudsikre, der kan dukke noget op, lyder det håbefuldt fra den ellers så sejrsvante englænder.

Det næste GP køres i canadiske Montreal 11. juni.

Nu skal der mægles om Kevins millioner

Kevin klemt ud af Ferrari-reserve

Sportschef før Kevins retssag: Man skal passe på

Magnussen i hårdt angreb på eks-manager

Kevin i tættere fight: Magtforhold ændret på Formel 1-gridden

Se de vilde crashes i Monaco:

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+