Bundsolidt af Kevin: Red Bull overrasker i kvalifikationen

Lewis Hamilton tog tiltrængt pole-position med de to Red Bull-kørere i anden startrække - Kevin Magnussen begynder Spaniens Grand Prix som nummer 15

Kevin Magnussen med dansk opbakning i baggrunden.(Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen med dansk opbakning i baggrunden.(Foto: Jan Sommer)

BARCELONA (Ekstra Bladet): For første gang siden sæsonpremieren i Australien lykkes det Renault at komme videre fra den første kvalifikationsrunde (Q1).

Kevin Magnussen satte en bundsolid omgang i sit sidste forsøg, der placerede ham foran kørere som Williams’ Felipe Massa og Force Indias Sergio Perez.

I det interne regnskab hos Renault kan der også sættes endnu et hak hos teamets dansker, som var 0,234 sekunder hurtigere end teamkammeraten Jolyon Palmer med tiden 1.24,669 minutter.

Med det meget tætte felt var det nok til at sende briten ud i Q2 på 17. pladsen, mens Kevin Magnussen placerede sig fire placeringer foran.

Så tæt var det.

Kevin leverede i det spanske grandprix. (Foto: Jan Sommer)
Kevin leverede i det spanske grandprix. (Foto: Jan Sommer)
 

Danskeren forbedrede sig marginalt i Q2 med 1.24,625, hvilket rækker til en startplacering som nummer 15. Der skulle have været hakket et par tiendedele mere af for at rykke en startrække længere frem.

Absolut godkendt i RS16’eren, som er svært udfordret, når programmet byder på kvalifikation. Teamet har endnu ikke det samme kraftoverskud som konkurrenterne, og tiden var god nok til at splitte de to Haas-kørere og starte i det rene spor på banen.

Søndag har Mercedes rigtig gode muligheder for at tangere McLaren-Hondas rekord fra 1988 med 11 sejre i træk.

De sølvgrå racere holder i første startrække efter en overbevisende præstation, hvor Lewis Hamilton tog pole-position med 1.22,000 - næsten tre tiendedele foran teamkammeraten Nico Rosberg.

Red Bull imponerede stort i Barcelona. (Foto: Jan Sommer)
Red Bull imponerede stort i Barcelona. (Foto: Jan Sommer)
 

Vigtigt for den forsvarende verdensmester, som indtil videre i år har haft store problemer med sit materiel.

Kvalifikationens største overraskelse er anden startrække.

Ferrari havde forventning om snart at vise tænder. I stedet hamrede Red Bulls Daniel Ricciardo en imponerende sidste omgang af som treer.

Efter australieren holder hans nye holdkammerat Max Verstappen, der understregede sit potentiale med en fjerdeplads. Imponerende set i lyset af at han først skal vænne sig til en ny bil efter forfremmelsen fra Toro Rosso.

Først herefter holder Kimi Räikkönen og Sebastian Vettel fra Ferrari.

45 kommentarer
Vis kommentarer