Button klistrer til sædet: Jeg tager mere end et år

Briten, der må vinke farvel 37, 6 mio. kroner i årsløn, har ikke i sinde at forære sit Formel 1-sæde til Kevin Magnussen

I Danmark krydser de motorsportsinteresserede fingre for, at Kevin Magnussens fravær fra Formel 1 blot bliver en kort pause på en sæson.

Men hvis det står til Magnussens 2014-makker Jenson Button, der i næste sæson danner par med den spanske superstjerne Fernando Alonso, så kommer danskeren til at væbne sig med tålmodighed.

Ærlig Kevin: Presset blev for stort:

Han har nemlig underskrevet en toårig kontrakt med McLaren-Honda - og han har i sinde at fuldføre aftalen.

(Polfoto) Sport McLaren-Boss: Stakkels gamle, triste Kevin

- Vi er begge enige om, at det er nødvendigt med mere end et år. Dette er et nyt projekt og et spændende projekt. At være del af det legendariske partnerskab mellem McLaren og Honda er ikke en etårig ting. Jeg ser frem til mere end et år, lød det fra Button efter torsdagens efterhånden meget omtalte pressemøde i Woking.

- Vi kan ikke tale om kontraken i detaljer, men det er klart, at jeg ikke er her for at være med et enkelt år. Jeg er her for at kæmpe om verdensmesterskabet uanset, om det bliver i 2015 eller ej. Det bliver det måske ikke, måske bliver det i fremtiden - men jeg er her forhåbentligt i lang tid, sagde Button, der betaler en høj pris for at beholde sit sæde.

Formel 1 TV: Se stor reportage fra Kevins dommedag

Han må nemlig acceptere en lønnedgang på hele 37, 6 mio. kroner, hvis man skal tro engelske Daily Telegraph.

I 2014 hentede han hele 112 mio. kroner, men i den nye aftale er lønnen skåret med en tredjedel, så der også bliver råd til Fernando Alonso majestætiske hyre på mere end 211 mio. kroner årligt.

Skuffet Kevin: Jeg kommer tilbage:

Til gengæld kan han glæde sig over tilliden fra McLaren-bossen Ron Dennis, der insisterede på en toårig aftale.

- Den toårige kontrakt var min idé, ikke Jensons. Han bad ikke om en toårig kontrakt. Vi kom med et tilbud, hvor de to år indgik, forklarer Dennis.

Dermed kan det tyde på, at Kevin Magnussens nye karriere som tredjekører bliver længere end han og hans mange fans håber på.

  Foto: Linda Johansen Formel 1 Tom K. om Kevin-exit: Det er ren politik

Foto: Linda Johansen Formel 1 Tom K. om Kevin-exit: Det er ren politik Der går formentlig en rum tid, før Kevin Magnussen igen kommer til at stå på podiet efter et Formel 1-løb, som han gjorde i sit allerførste i Australien. Men målet har ikke ændret sig. (Foto: Jan Sommer Frederiksen) Formel 1 Ukuelige Kevin: Jeg går stadig efter VM-titlen

Se Kevin Magnussen fortælle om sine ønsker for 2016 i tv-klippet øverst i denne artikel.

0 kommentarer
Vis kommentarer