Button selv afgør Kevins McLaren-fremtid

- Penge kommer ikke til at spille en rolle. Det kommer an på, hvorvidt jeg synes, det er rigtigt at forlænge, siger Jenson Button til det engelske pressekorps

Formel 1-karavanen kører i Singapores hede denne weekend. (Foto: Allover)
Formel 1-karavanen kører i Singapores hede denne weekend. (Foto: Allover)

Beslutningen om Jenson Buttons fremtid hos McLaren-Honda - og dermed teamets danske tredjekører Kevin Magnussen - ligger i den tidligere Formel 1-verdensmesters egne hænder.

I hvert fald hvis man stoler på den 35-årige brites egne ord samt aviser som The Times og Mirror.

Teamchef Eric Boullier har fastslået, at man har til hensigt at beholde Jenson Button ved siden af Fernando Alonso til den kommende sæson.

Jenson Buttons kontrakt indeholder en lønforhøjelse på 40 millioner kroner, hvis McLaren vælger at udnytte hans option for 2016. I McLarens nuværende situation med faldende sponsorindtægter og faldende præmiepenge efter den rædderlige sæson har der været spekuleret i, hvordan lønudgiften kunne blive det springende punkt i forhold til en forlængelse.

Hvilket Jenson Button afviser.

- Intet er besluttet endnu. Jeg må bare se, hvordan det hænger sammen for mig. Penge kommer ikke til at spille en rolle. Det kommer an på, hvorvidt jeg synes, det er rigtigt at forlænge, siger briten, som selv uden en lønforhøjelse har en årsløn på 80 millioner kroner.

Ifølge Mirror har Jenson Button talt med topchefen Ron Dennis et par gange og er blevet tilbudt sædet i 2016. Tilbage er der for ham at beslutte, om han kan overskue endnu en sæson formentlig uden at kunne køre med om podieplaceringer. Derfor overvejer han ifølge avisen frivillig pension, hvilket kan åbne døren for Kevin Magnussen.

Danskeren står ifølge Ekstra Bladets oplysninger foran Stoffel Vandoorne i køen, hvis der åbner sig et sæde.

Skille-datoen: Her er Kevin fri af McLaren

Beslutningen ventes Jenson Button at træffe inden for de næste to uger og dermed før hans og ikke mindst Kevin Magnussens option med McLaren udløber.

Foran tv-kameraerne i Singapore sagde briten:

- Det er et langsigtet projekt. Målet for Honda er i fremtiden at kæmpe med forrest, men det tager tid. Spørgsmålet er, om det bliver næste år eller om fem år, og det ved ingen af os lige nu. Der bliver arbejdet hårdt på, at det sker tidligt snarere end sent.

I dialog med Kevin: Sådan vælger ny F1-boss sin kørere

Flere gange svarede han reporterne igen, når de udlagde situationen som sidste år, hvor McLaren-kørerne afventede teamets dom i månedsvis.

- Det er ufatteligt så mange mennesker, som tror, at det ikke er min egen beslutning, vrissede den ellers så diplomatiske Button.

- Ingen har truffet deres beslutning om, hvem der kører næste år. Både for et hold og en kører skal man kigge på data for at finde den rigtige sti for fremtiden, sagde han.

Weekenden byder på gade-grandprix i Singapore, hvis langsomme layout ikke udstiller Honda-motorens mangler på samme måder som andre baner. Derfor er det McLaren-Hondas bedste chance for en hæderlig placering i resten af denne sæson.

Bizart kørerskifte sender amerikaner med i Kevin-kamp

Jenson Button forventer en afklaring om sin Formel 1-fremtid inden for et par uger. (Foto: Allover)
Jenson Button forventer en afklaring om sin Formel 1-fremtid inden for et par uger. (Foto: Allover)