Button støtter Kevin efter skidt kontrakt-nyhed

- Kevin har virkelig været en stor hjælp for mig ikke mindst set i lyset af, at vi kæmpede om samme sæde sidste år, siger Jenson Button

Jenson Button har et særdeles godt forhold til Kevin Magnussen, hvilket også viser sig i hans seneste udtalelser om sin holdkammerat. (Foto: Jan Sommer)
Jenson Button har et særdeles godt forhold til Kevin Magnussen, hvilket også viser sig i hans seneste udtalelser om sin holdkammerat. (Foto: Jan Sommer)

Formel 1-karavanen vendte tilbage fra sommerferie til nyheden om, at Ferrari ganske overraskende har valgt at forlænge sin aftale med Kimi Räikkönen for 2016-sæsonen.

Gode nyheder for den snart 36-årige finne mange fans, for feltets ældste kører har langt fra imponeret over for sine holdkammerater, siden han i 2014 vendte hjem til Ferrari.

Til gengæld er det skidt nyt for Kevin Magnussen - og alle andre Formel 1-håb, som presser på for et sæde til den kommende sæson.

Kimi Räikkönens forventede otium fra Formel 1 var, hvad der skulle have sat skub under en rokade, der ville have åbnet plads hos Williams eller Force India alt afhængigt af, om Valtteri Bottas eller Nico Hülkenberg var gået til Ferrari.

Se også: Ferrari forlænger med tidligere verdensmester

Netop Williams var det mest oplagte team for Kevin Magnussen, hvis McLaren fastholder Jenson Button ved siden af Fernando Alonso til den kommende sæson. Det britiske team har option på både Valtteri Bottas og Felipe Massa til 2016, og alt andet end en forlængelse af begges aftaler vil være en sensation, så med Ferrari ude af billedet, er den dør lukket.

Kimi Räikkönen har de seneste halvandet år ikke vist de kvaliteter, der gjorde ham til verdensmester i 2007, men finnen er fortsat en af de mest populære Formel 1-kørere. (Foto: Jan Sommer)
Kimi Räikkönen har de seneste halvandet år ikke vist de kvaliteter, der gjorde ham til verdensmester i 2007, men finnen er fortsat en af de mest populære Formel 1-kørere. (Foto: Jan Sommer)
 

I stedet må både Kevin Magnussen og rivalen fra McLarens juniorprogram Stoffel Vandoorne placere størstedelen af deres Formel 1-drømme på, at Jenson Button forlader sporten ved udgangen af denne sæson.

Åbner der sig et sæde hos McLaren eller hos et team længere nede af gridden, står ledelsen med et svært valg mellem bænkede Kevin Magnussen og Stoffel Vandoorne, som suverænt fører rugeklassen GP2.

Se også: McLaren afviser vildt 2016-rygte

Mens belgieren stråler på racerbanen, lever Kevin Magnussen denne sæson en mere stille tilværelse i kulissen.

Opbakningen til tredjekøreren fejler dog ingenting fra Jenson Button, som i et interview med Grid1.tv roser Stoffel Vandoorne, men samtidig understreger Kevin Magnussens klasse.

- De er begge meget, meget talentfulde. Sagen er, at du må ikke glemme Kevin. Han har kørt en Formel 1-sæson. Jeg var forbløffet over, hvor meget Kevin lærte på et år i Formel 1.

- Han er der til hvert løb og analyserer forskellene mellem os og andre biler i samarbejde med Fernando og mig selv. Han har virkelig været en stor hjælp for mig ikke mindst set i lyset af, at vi kæmpede om samme sæde sidste år, siger Jenson Button.

Stoffel Vandoorne har været overbevisende i GP2 i år og banker i den grad på til Formel 1. (Foto: Jan Sommer)
Stoffel Vandoorne har været overbevisende i GP2 i år og banker i den grad på til Formel 1. (Foto: Jan Sommer)
 

Stoffel Vandoorne kører denne weekend på hjemmebanen sæsonens syvende GP2-afdeling. Som forventet af McLaren har han kurs mod en suveræn samlet sejr, men som den 23-årige belgier også har understreget over for Ekstra Bladet, er GP2-titlen ikke en garanti for Formel 1 næste sæson.

Om end det er målet.

Se også: Kevins store rival knuser al modstand

- En samlet GP2-sejr vil bevise, at jeg er klar til Formel 1, og så må vi se, hvor jeg ender. Ingenting er besluttet om næste år, og jeg er stadig meget fokuseret på at vinde titlen i GP2. Jeg har regelmæssige samtaler med Ron (Dennis) og Eric (Boullier) om min fremtid, men intet er besluttet endnu, sagde Vandoorne til Sky som optakt til Belgiens Grand Prix.

Stort set ordret, hvad belgieren sagde, da Ekstra Bladet mødte ham i juni i Østrig.

Indtil denne sommer delte Stoffel Vandoorne manager med Jenson Button. Noget overraskende valgte han denne sommer at droppe Richard Goddard og er i øjeblikket ikke repræsenteret af nogen, hvilket må karakteriseres som en dumdristig eller i bedste fald modig beslutning på et så skelsættende øjeblik i karrieren.

Får Kevin Magnussen en plads i Formel 1 i 2016. Slutspillet er i fuld gang. (Foto: AP) Sport og Spil Slutspillet om Kevins Formel 1-fremtid sat i gang

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

37 kommentarer
Vis kommentarer