Button til Ekstra Bladet: Kevin fortjener Formel 1

Eksklusivt interview: Først troede jeg, han kørte for meget galt, fortæller Jenson Button, som er blevet klogere på sin danske kammerat og rival

- For mig er Kevin bestemt en fyr, som fortjener at være i Formel 1, siger Jenson Button. (Foto: Jan Sommer)
- For mig er Kevin bestemt en fyr, som fortjener at være i Formel 1, siger Jenson Button. (Foto: Jan Sommer)

MONZA (Ekstra Bladet): En tidligere Formel 1-verdensmester med snart 16 sæsoner i motorsportens får man ikke sådan lige ud af fatning.

Jenson Button tager med stoisk ro, at McLaren har to unge løver – Kevin Magnussen og Stoffel Vandoorne – lurende i kulissen, hvis våde drøm er at sende ham på F1-pension.

Heller ikke McLarens tøven for andet år i træk med forlænge den 35-årige brites aftale, rører ham. Når ledelsen er klar, og han er klar, sætter de sig ned til en snak om optionen for 2016. En snak, som formentlig bliver til en forhandling om at gøre køb på hans kontrakt-fastsatte lønforhøjelse fra 80 til 120 millioner kroner og acceptere en lønnedgang, hvis samarbejdet skal fortsætte.

Jenson Button og Kevin Magnussen kæmper som i sidste sæson om sædet. Alligevel har de for Formel 1-paddocken et usædvanligt godt forhold til hinanden.

– Situationen føles ikke mærkelig for mig, og jeg tror heller ikke den gør for ham. Men i sidste ende vil han gerne køre Formel 1. Forhåbentlig får han den mulighed næste år, siger Jenson Button, da Ekstra Bladet får en særlig audiens hos McLaren-stjernen under weekendens grandprix på Monza.

I weekendens løb i Italien rodede de to McLaren-Honda-racere igen rundt nede bagved. Jenson Button blev tredjesidst, mens Fernando Alonso udgik kort før mål. (Foto: Jan Sommer)
I weekendens løb i Italien rodede de to McLaren-Honda-racere igen rundt nede bagved. Jenson Button blev tredjesidst, mens Fernando Alonso udgik kort før mål. (Foto: Jan Sommer)
 

– Kevin vil køre ræs. Han er en racerkører og ikke en testkører. Racerkørere er meget dårlige testkørere, fordi vi vil konkurrere. Jeg synes, han mentalt er meget stærk, men skal køre ræs næste år.

Se også: Kevin ligger lunt til amerikansk F1-sæde

Da Kevin Magnussen overtog sædet fra Sergio Perez var Jenson Button ikke udpræget begejstret for udsigten til at skulle arbejde sammen med en rookie – hvilket han flere gange gjorde opmærksom på.

– Det er sjovt, fordi før jeg lærte Kevin at kende, var mit indtryk, at han var hurtig, men i de lavere klasser kørte meget galt. Jeg troede ikke, hans feedback ville være særlig gode, og han bare var en dumdristig racerkører.

Jenson Button bruger udtrykket en ’out and out racer’. Altså vild og hurtig fra start, lige til man udgår i første sving.

– Men efter at have tilbragt mere tid med ham, ser man, at han er en intelligent fyr, som hurtigt fanger og lærer ting. Det har nok også noget med ungdommen at gøre. Men for mig er Kevin bestemt en fyr, som fortjener at være i Formel 1.

Se også: Kevin håber på tæt McLaren-dyst: Jeg hepper på Jenson

TV: Se det dramatiske øjeblik fra weekenden: Her bryder Rosbergs bil i brand

Teknisk set er den kommende GP2-mester Stoffel Vandoorne også en rival. Belgieren har indtil for nyligt været repræsenteret af Jenson Buttons management-firma, men er efter Ekstra Bladets oplysninger ikke i spil hos McLaren til 2016.

– Du får mig ikke til at sammenligne de to. Jeg vil hellere tale om Kevin, for jeg kender ham bedre. Jeg ved, hvor konkurrencedygtig han er, og hvor meget han har lært siden sidste sæson.

– Vi kommer rigtig godt overens. Fra starten af sæsonen gjorde han bare som mig, men som den skred frem, fik han så meget erfaring og er nu en stor del af teamet.

– Hans information har været meget nyttig, fordi han ser, hvad der sker i begge sider af garagen. Han kørte sidste år, så han ved, hvordan bilen skal føles, og data skal se ud. Både når man sammenligner holdkammerater og i forhold til konkurrenterne.

Kevin Magnussen mødte motorsportsfans i Edinburgh, hvor han og McLaren-medkører Jenson Button for sidste gang kører sammen. (Foto: Jonas Olufson) Formel 1 - 4. dec. 2014 - kl. 17:16 Afgørelsens time hos McLaren: Om lidt er det slut

Deres gode forhold til hinanden viste sig allerede i december, mens bestyrelsens skændtes om denne sæson.

– Jeg kan huske, da vi tog til Skotland sidste år til et sponsorarrangement ugen før beslutningen blev truffet. Vi havde det faktisk rigtig godt sammen og talte om hele situationen i timevis. Hvordan vi havde arbejdet sammen. Hvordan vi ville respektere beslutningen og være glad på den andens vegne, uanset hvem der fik sædet, siger Jenson Button.

Samme gør sig gældende i år.

Jenson Button og Kevin Magnussen kæmper igen i år om sædet hos McLaren. Briten er dog i modsætning til sidste år på dette tidspunkt i sæsonen favorit til at beholde det. (Foto: Jan Sommer)
Jenson Button og Kevin Magnussen kæmper igen i år om sædet hos McLaren. Briten er dog i modsætning til sidste år på dette tidspunkt i sæsonen favorit til at beholde det. (Foto: Jan Sommer)

TV: Se den kaotiske start på Monza - Räikonen holder helt stille!

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

25 kommentarer
Vis kommentarer