Button til F1-teenager: Tænk før du taler

- Vi er alle voksne mennesker, og vi gør ikke den slags ting i Formel 1, siger Jenson Button om Max Verstappen, der anklager Romain Grosjean for at forårsage ulykken i Monaco ved at bremse tidligt med vilje

Straffen for at vædre Romain Grosjean og parkere sin Toro Rosso-racer med 200 km/t. i barrieren i Saint-Devote-kurven under Monacos Grand Prix er fem placeringer til søndagens grandprix i Montreal.

17-årige Max Verstappen har dog været alt andet end brødebetynget før Canadas Grand Prix og tilbageviser alle angreb.

Felipe Massa har siden Monaco været åbenmundet i sin kritik af Formel 1-teenagerens kørsel, og brasilianeren synes, den unge hollænder slipper for billigt. De to mundhugges på den officielle pressekonference.

Max Verstappen (yderst tv.) og Felipe Massa (yderst th.)  er ikke just enige efter hollænderens uheld i Monaco. (Foto: PA Photos) Formel 1 Modsiger Formel 1-stjerne: Sådan gør teenager grin med rival

Forulempede Romain Grosjean er skuffet over, at han ikke har modtaget en undskyldning. Men i stedet for at levere sådan en hævder Max Verstappen, at den franske Lotus-kører med vilje bremsede tidligere end normalt, en såkaldt bremse-test.

Påstanden får Formel 1-griddens mest erfarne kører op af stolen.

35-årige Jenson Button siger, at den hollandske teenager burde tænke sig lidt mere om, før han kommer med den slags beskyldninger.

- Han er helt naturligt uerfaren, så det er let at synge med på den sang. Men man skal tænke over, hvad man siger til pressen.

- Det er alvorligt, når man peger fingeren af andre og siger, at de bremse-testede dig. Jeg tror slet ikke, det sker nutildags i motorsport. Vi er alle voksne mennesker, og vi gør ikke den slags ting i Formel 1, siger Jenson Button, som søndag kører sit Formel 1-grandprix nummer 272.

Max Verstappen bør tænke sig lidt mere om, før han kommer med beskyldninger mod andre kørere, mener Jenson Button. (Foto: AP)
Max Verstappen bør tænke sig lidt mere om, før han kommer med beskyldninger mod andre kørere, mener Jenson Button. (Foto: AP)
 

Max Verstappen bør ifølge Felipe Massa straffes for sin hasarderede kørsel i Monacos Grand Prix. (Foto: PA Photos) Formel 1 Efter voldsomt uheld: Konkurrent kræver straf til teenager

Briten var lidt skuffet over sin unge konkurrents opførsel.

- Det var en overraskelse, ja. Bølgerne går nogle gange højt, men vi er alle meget intelligente fyre. Vi kender alle farerne i denne sport og ville aldrig gøre sådan noget.

Lotus-teamet tilbageviser Verstappens påstand med data, der viser, at Grosjean i forbindelse med sammenstødet faktisk bremsede fem meter senere end på den foregående omgang. Formel 1-dommerne har godkendt disse data, hvilket er fundamentet for Max Verstappens straf på fem placeringer.

Under torsdagens pressemøde stak Verstappen til Massa for dette crash i Montreal sidste år. Dommerne frikendte dog Massa for situationen og tildelte i stedet Sergio Perez straf:

22 kommentarer
Vis kommentarer