Button vil hellere have ondt i nakken end champagnebrandert

Mangel på test-tid gør Monacos Grand Prix til lidt af en mundfuld for Fernando Alonsos erfarne afløser

MONACO (Ekstra Bladet): Et halvt år efter Jenson Button lod sig pensionere fra Formel 1, gør den 37-årige briten uventet comeback som midlertidig afløser for Fernando Alonso, der forfølger sine Indy 500-drømme i USA denne weekend.

Hvor meget, 2009-verdensmesteren rent faktisk har lyst til at hoppe tilbage i bilen, må vente til den kommende biografi, for tilbage i paddocken var han glat som altid.

- Jeg kunne have sagt nej, for ingen ønsker en racerkører, der ikke har lyst til at køre. Jeg skulle have været her under alle omstændigheder, så i stedet for at hænge ud og drikke champagne kan lave, hvad jeg oprindelig var ansat til, og det er at køre racerbiler, siger Jenson Button.

Flere af kollegaerne har sat spørgsmålstegn ved, hvor dedikeret den nuværende McLaren-ambassadør egentlig er, når han fravalgte at komme til Bahrain-testen for at prøve de nye og mere krævende racere på forhånd.

Selv om der venter en barsk overraskelse til at begynde med, tvivler ingen af dem på, at den tidligere verdensmester hurtigt kommer efter det.

Som stort set professionel triatlet var Jenson Button ikke nervøs ved tanken om den fysiske belastning, om end ‘nakken ville blive lidt øm’.

62491832.jpg 

Han indrømmede dog, at optakten ikke var optimal.  

- Forberedelserne har været gode ud over, at jeg ikke har kørt bilen. Alternativet var at køre en halv dag i Bahrain til test, som jeg fandt absolut nyttesløst, når banen er så forskellig.

- Så hellere tilbringe et par dage i simulatoren, som vi racerkørere jo elsker … Men det er stadig bare en racerbil, siger Button.

I simulatoren sendte briten McLaren-Hondaen i Monacos havn to gange, så han har en idé om, hvor meget de hurtigere 2017-racere kan presses!

Begge Haas-kørere havde i hans sted valgte at teste i Bahrain, men som Kevin Magnussen tørt konstaterede, var det ‘heller ikke meget McLaren fik kørt der’.

McLarens simulator er til gengæld ret god, fortæller Jenson Buttons tidligere teamkammerat.

- Den er ret præcis. Man kan lære, hvad man skal gøre. Hvor meget fart man kan have med sig rundt i svingene, hvor man skal bremse og accellerere. Hvilke sving man kan køre gennem med fuld gas, så han vil allerede have en idé, siger Magnussen.

Romain Grosjean havde tacklet opgaven anderledes.

- Måske bliver han først lidt overrasket over bilen, men det vænner han sig hurtigt til. Han har kørt Formel 1 siden 2000 og prøvet mange forskellige typer af biler, så han klarer sig fint.

- Personligt ville jeg have foretrukket at køre en test. Men Monaco er Monaco og meget forskellig fra alle andre baner. Den ændrer sig så meget igennem weekenden, at det næsten er ligesom at køre forskellige biler fra session til session, konstaterer franskmanden.

McLaren afviser drillerier: Button er klar til Monaco

Manager hiver Kevin i retten: Bruddet grundlagt på podiet

Angriber bossen efter absurd Alonso-exit: Send ham til psykolog! 

Så fed er banen: Kom med Vettel rundt på Circuit de Monaco

Så er det afgjort! Eks-verdensmester erstatter Alonso i Monaco

Formel 1's nye ambition: Haas skal kunne vinde