Buttons totale U-vending: Jeg bliver hos McLaren

- Som Ron sagde i weekenden, har jeg en kontrakt med holdet, så jeg er med holdet næste år, sagde Jenson Button under et sponsor-arrangement onsdag aften

McLaren præsenterede onsdag sin nye sponsor Moët. Onsdag aften til en anden sponsorevent sagde Jenson Button, at han er på kontrakt og derfor kører i 2016. (Foto: AP)
McLaren præsenterede onsdag sin nye sponsor Moët. Onsdag aften til en anden sponsorevent sagde Jenson Button, at han er på kontrakt og derfor kører i 2016. (Foto: AP)

En kaotisk weekend på Hondas hjemmebane i Japan sluttede med et forsøg fra McLarens topboss på at mane til ro på det kriseramte team. Ron Dennis forsikrede, at begge hans stjernekørere og tidligere verdensmestre var på kontrakt i 2016.

Bestyrelsen havde ingen hensigt om at udnytte en option i Jenson Buttons kontrakt, som ville annullere den et år før tid.

Hvorefter både Fernando Alonso og Jenson Button til deres chefs store fortrydelse offentligt modsagde ham. Direkte adspurgt ville ingen af dem bekræfte, at de sad i McLaren-Hondaen næste år.

Formentlig for at vise, hvem der er de sande chefer på teamet.

Reaktionen afstedkom stribevis af historier om deres utilfredshed med racerens formåen, og hvordan begge går med tanker om bryde deres kontrakter til fordel for Formel 1-pension og en videre karriere i en kategori, hvor de efter løb kan stå på podier.

Hjemmebane-grandprixet blev en frustrerende affære for McLaren-Honda. (Foto: Allover) Formel 1 - 27. sep. 2015 - kl. 11:03 Åbenlyst kaos: McLaren-duo uenig med topchefen

Tilbage i Storbritannien udviste Jenson Button mere diplomati.

På to uger er den 35-årige tidligere verdensmester gået fra stort set at annoncere sit karrierestop, videre til at spille magtkamp da han fik sin vilje, og onsdag aften sagde han så til inviterede mediefolk til en Esso-event, at han naturligvis kører næste i 2016.

Det er vist, hvad man kalder en U-vending.

Sådan lød det, da Jenson Button mere eller mindre annoncerede sit karrierestop for blot to uger siden.

- Som Ron sagde i weekenden, har jeg en kontrakt med holdet, så jeg er med holdet næste år, sagde Jenson Button onsdag aften ifølge Autoexpress.

Herefter fulgte den sædvanlige smøre om, hvor hårdt der bliver arbejdet på bedring hos både Honda og McLaren. Og så erklærede Kevin Magnussens holdkammerat, at han virkelig ser frem til 2017.

Året, hvor han i januar fylder 37 år, og hvor hans nuværende kontrakt er udløbet.

Se også: McLaren-boss bekræfter: Bestyrelsen vil have Button

- For mig er det spændende år 2017. Der kommer til at være så meget mere mekanisk greb - fra hvad jeg har set, kan bilerne blive fire eller fem sekunder hurtigere gennem mekanisk grib og aerodynamik. For mig er det spændende og tager mig ti år tilbage i tiden.

- Jeg har også hørt, at de fra næste år får bilerne til at lyde bedre. Formel 1 er ikke et dårligt sted i øjeblikket, og det bliver bedre. Næste år bliver det bedre, og i 2017 bliver de mega - der sker mange spændende ting derude, sagde Jenson Button.

McLaren-Honda har endnu ikke officielt bekræftet sine kørere til næste sæson. Eller deres planer med talenterne Kevin Magnussen og årets suveræne GP2-vinder Stoffel Vandoorne. Men Ron Dennis gentog onsdag over Sky, at Jenson Button og Fernando Alonso kører i 2016, og så er den ikke meget længere.

Hvis Kevin Magnussen skal sparke liv i Formel 1-karrieren er bedste bud hos Renault. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 1. okt. 2015 - kl. 06:35 På vej ud hos McLaren: Kevin all-in på Renault

Tidligere onsdag kunne McLaren præsentere en hårdt tiltrængt sponsor. Whisky-giganten Johnnie Walker og 150 millioner kroner årligt forlader de traditionsrige team til næste år. Deres logo bliver erstattet af champagne-producenten Moët Hennessy.

Bobler er ellers ikke noget, McLaren har haft brug for i lang tid. Kevin Magnussen var i marts 2014 sidste McLaren-kører på et podie, og teamet har ikke vundet siden Jenson Buttons sejr i den brasilianske sæsonafslutning i 2012.

Vittige hoveder på internettet har da også allerede begået hjemmesiden: hasmclarenhondawonyet.com

McLaren har sikret champagnen til den dag, de begynder at vinde igen. (Foto: McLaren)
McLaren har sikret champagnen til den dag, de begynder at vinde igen. (Foto: McLaren)

Se Ekstra Bladets sportsjournalist Jonas Hüttel vurdere, hvad Kevin Magnussens fremtid byder på

20 kommentarer
Vis kommentarer