Chokeret over McLaren: ’Det giver ingen mening’

Formel 1-verdensmesteren Lewis Hamilton er rystet over McLaren-Hondas aktuelle niveau og mener kun, at det kan gå fremad for det hårdtprøvede team

Mercedes-stjernen Lewis Hamilton begriber ikke, hvordan McLaren-Honda er kommet i så dyb en krise, som tilfældet er. (Foto: Jan Sommer)
Mercedes-stjernen Lewis Hamilton begriber ikke, hvordan McLaren-Honda er kommet i så dyb en krise, som tilfældet er. (Foto: Jan Sommer)

Selv var han med til at fejre store triumfer med McLaren, mens han udgjorde den ene halvdel af Formel 1-holdets kørerbesætning i årene 2007-2012. I alt blev det til 19 grandprix-sejre for Lewis Hamilton i perioden, hvoraf højdepunktet naturligvis var verdensmesterskabet i 2008.

Den dag i dag henter den brandvarme brite i endnu højere grad store resultater, men det havde næppe været tilfældet, hvis han fortsat var tilknyttet sin tidligere arbejdsgiver og ikke var skiftet til Mercedes.

For McLaren-Hondas sæson har budt på én lang række af dårlige resultater, og materiellet er grandprix efter grandprix blevet udstillet som et af de ringeste i paddocken. 17 point er det samlede udbytte for holdet hidtil i sæsonen, hvilket blot rækker til en placering som næstsidst i konstruktørernes VM-stilling.

Se også: Ekspert om Hamilton: Umuligt at slå ham

Kun miniput-mandskabet Manor har været dårligere, og McLaren-Hondas fald fra tinderne er kommet bag på Lewis Hamilton, der er chokeret over holdets præstationer. Bedrifter - eller mangel på samme - der for alvor blegner, når de sidestilles med tidligere tiders store resultater. Det fortæller den førende i VM-stillingen ifølge Sky Sports.

- Det virker meget mærkeligt, når du kigger på stillingen og ved, at det er et historisk mandskab, der kæmper med Manor. Det giver bare ikke nogen mening, og i dag kan jeg ikke tro, at holdet (McLaren-Honda, red.) er nået til det punkt, siger Hamilton.

- Der er kun en vej frem for dem, og der er en god ting. Det kan kun blive bedre, og jeg er sikker på, at de arbejder så hårdt, de kan, lyder det fra briten, der var manden bag McLarens seneste sejr tilbage i 2012.

Se også: Kevin håber på tæt McLaren-dyst: Jeg hepper på Jenson

Hamilton ventes modsat McLaren-Honda igen at blande sig i toppen, når det italienske grandprix afvikles på Monza-banen søndag eftermiddag. Her kan han med en sejr udbygge sin føring i den samlede stilling, som han fører foran kollegaen Nico Rosberg.

De to Mercedes-stjerner har med henholdsvis 227 og 199 point sammenlagt skrabet 25 gange flere point sammen, end McLaren-Honda har evnet i de 11 løb, der indtil videre er kørt i sæsonen.

Få Rosbergs vurdering af Monza-banen her.

24 kommentarer
Vis kommentarer