Annonce:
Annonce:

'Code brown': - Seriøst skræmmende

Et mareridts-scenarie kalder Nico Hülkenberg situationen i Melbourne, hvor han var tæt på at kollidere med Alexander Albon

×
Kiesa om Hülkenberg: Forstår at det var pænt 'scary'
Annonce:
Følg Formel 1

Både under og efter Australiens Grand Prix skete der så mange ting, at nogle dramatiske situationer gled helt i baggrunden.

Nico Hülkenberg og Haas glædede sig over tyskerens første point, men det var meget tæt på, at hans løb allerede var overstået på syvende omgang.

Centimeter adskilte Haas-raceren fra Alexander Albons forulykkede Williams, der var gledet ud på banen i et sving, som passeres med 225 km/t.

- Helt ærligt så havde jeg et ‘code brown’-øjeblik, sagde Nico Hülkenberg efterfølgende.

Som småbørnsfar ved han, hvad der kan ske i pressede situationer ...

Annonce:

- Det var seriøst skræmmende. Gudskelov skete der ikke noget, men det er et mareridtsscenario. 
- Du kommer rundt i et blindt sving på en gadebane. Jeg så kun røg og grus, som fløj rundt. Kun til allersidst så jeg bilen, som rullede ud på banen. Jeg undgik ham med kun en smule. Det kunne være gået helt galt.

- Det var et dårligt eksempel på en kører, som mistede bilen, forulykkede og kom tilbage på banen.

- Fordi der var grus og støv, kunne du ikke se meget. Jeg tror, det var Pierre foran mig, og jeg var bil nummer to. Ingen marshal i verden kan reagere så hurtigt, så vi havde ikke gule flag.

- Jeg kørte ikke den normale racing-linje, men lidt bredere og var tæt på at ramme ham. Så jeg råbte straks, at vi skulle have en safetycar. Det var en farlig situation!

Da Alexander Albon mistede kontrollen over sin Williams, begyndte begivenhederne i Australiens Grand Prix for alvor at tage fart. Foto: Clive Mason/Getty Images
Da Alexander Albon mistede kontrollen over sin Williams, begyndte begivenhederne i Australiens Grand Prix for alvor at tage fart. Foto: Clive Mason/Getty Images
 

Løbet var så begivenhedsrigt, at racekontrollen helt gik glip af, hvordan Alexander Albons teamkammerat Logan Sargeant ved sidste genstart bankede op bag i Alpha Tauris Nyck de Vries, så begge udgik.

Normalt ville sådan en situation udløse en straf eller som minimum, at stewards så på situationen. Ikke mindst når Carlos Sainz (Ferrari) ved samme genstart fik fem sekunder for at køre ind i Fernando Alonso (Aston Martin).

En straf, Ferraris spanier kaldte alt for hård ‘og den største skændsel i sporten i mange år’. Den sendte ham fra fjerdepladsen og ud af pointene.

SE OGSÅ: Watt svinger kniven: - Dyr fejl af Kevin

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: