Annonce:
Annonce:

Comeback-Kevin i eksklusiv klub: Så få er vendt tilbage

- Ikke mange Formel 1-kørere får en chance til. Det har jeg fået - og endda en helt vild god chance, siger Kevin Magnussen

Annonce:
Følg Formel 1

RENAULT TECHNOCENTRE/PARIS (Ekstra Bladet): Listen over Formel 1-kørere, som er vendt tilbage til Formel 1 efter at have været uden sæde en sæson, er til at overse.

Dog indeholder den prominente navne som Fernando Alonso og Romain Grosjean, som begge har kørt for det Enstone-baserede Lotus-Renault-team.

Nu også Kevin Magnussens.

For fire måneder siden, da McLaren opsagde samarbejdet med danskeren, og amerikanske Haas F1 valgte Romain Grosjean som sin nye førstekører, var der meget langt til en dansker på gridden til 2016-sæsonen.

Her fortæller Kevin om forventningerne til den nye Renault-sæson (Foto: Jan Sommer/Redigering: Mikkel Cramon)

Kæmpe mulighed
Alligevel dumpede en kæmpe og sjælden mulighed ned til Kevin Magnussen, da Renault i 11. time fravalgte Pastor Maldonado og venezuelanerens mange sponsormillioner fra det kontroversielle statslige olieselskab PDSVA.

Annonce:

I stedet er danskeren udset til at være med til at opbygge Renaults fabrikshold på resterne af Lotus-teamet - i første omgang for et år.

Ekstra Bladets Formel 1-ekspert: Kevin skal være bedst

Målet med Kevin Magnussens Formel 1-karriere er stadig grandprix-sejre og i sidste ende at vinde verdensmesterskabet. To år klogere på motorsportens fineste klasse gør hans comeback ham motiveret som aldrig før.

- Når du er lidt ude at skide, finder du ud af, hvad der er vigtigt, og det har været frustrerende at sidde lidt på sidelinjen og kigge på. Man finder ud af, hvor meget man elsker det, når man ikke har det længere.

Kevin om ikke længere at være rookie og de nye holdkammerater (Foto: Jan Sommer/Redigering: Mikkel Cramon)

Annonce:

Gav aldrig op
- Der har været en tid, hvor jeg har været tæt på ikke at tro på det mere, men gav aldrig helt op. Det er svært at sige præcist, hvor glad jeg er for at være i den her situation, for det er ikke mange Formel 1-kørere, som får en chance til. Det har jeg fået - og endda en helt vild god chance, siger den 23-årige dansker.

- Set i bakspejlet var det svært at komme ind på Formel 1 i et team, som er vant til at vinde, og som alle forventer skal vinde - og så ikke vinde.

- Måske havde det været bedre at komme ind på mindre team for at lære og så rykke til et topteam. Sket er sket, og jeg har det godt lige nu. Jeg er præcis, hvor jeg skal være.

Kevin om at være tilbage i Renault-gult med Jack & Jones-logo (Foto: Jan Sommer/Redigering: Mikkel Cramon)

DE VENDTE OGSÅ TILBAGE TIL F1
 

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Fernando Alonso: Spanieren var 19 år og i 2001 den tredjeyngste kører til at få Formel 1-debut. Men det blev kun til en sæson hos miniputten Minardi. Året efter blev han testkører for Renault, som forfremmede ham i 2004. Spanieren vandt sine to verdensmesterskaber i 2005 og 2006 for Renault.
 

Annonce:

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Romain Grosjean: Fik syv løb for Renault i slutningen af 2009, men blev droppet til 2010-sæsonen. Efter to år i kulden, der blandt andet bragte en GP2-titel, vendte han tilbage til Formel 1 og Lotus i 2012. I år skal han køre for det nye team Haas Racing.

(Foto: Jan Sommer)
(Foto: Jan Sommer)

Nico Hülkenberg: Kørte for Williams i 2010, men mistede sit sæde til en vis nybagt GP2-vinder Pastor Maldonado og dennes mange sponsormillioner. Efter et år som reserve for Force India vendte tyskeren tilbage i 2012 for inderne.

(Foto: Jan Sommer)
(Foto: Jan Sommer)
 

Esteban Gutiérrez: Efter to sæsoner hos Sauber - den anden uden at score et eneste point - valgte det økonomisk trængte team at skifte sine kørere ud med dem, som var villige til at betale mest. Mexicaneren blev testkører for Ferrari, som har placeret ham hos Haas F1 til den nye sæson.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: