Annonce:
Annonce:

Crash får konsekvenser: Sat under opsyn af bossen

Efter en række svære løb er Red Bull-talentet Yuki Tsunoda rykket fra Storbritannien til Italien - ned hvor teamchefen Franz Tost kan holde bedre øje med den unge japaner

Fejl og uheld har påvirket Yuki Tsunodas selvtillid. Foto: Anton Vaganov/Ritzau Scanpix
Fejl og uheld har påvirket Yuki Tsunodas selvtillid. Foto: Anton Vaganov/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Formel 1

Søndag sender Ekstra Bladet eksklusivt boksebraget mellem Floyd Mayweather og Logan Paul. Bliver det til bøllebank, sensationelt nederlag eller ren skandale? SE MED HER (Ekstra Bladet+)

Fremtiden tegnede så lys for Yuki Tsunoda.

Superafslutningen på sidste års F2-sæson udløste forfremmelse til Alpha Tauri for det Red Bull- og Honda-støttede racertalent.

Debuten i Bahrain forløb som en drøm med en niendeplads og de første point til en japansk racerkører siden 2012.

Så blev det hverdag.

21-årige Tsunoda har ikke nået pointene siden, og japaneren har fået hug for sine mange udbrud på radioen. Han crashede hårdt under tidtagningen på Imola, under træning i Monaco og senest i Baku efter at have klaret sig til gennem til Q3 for første gang.

Annonce:

I Monaco fik han beskeden om at flytte adresse fra Storbritannien, hvor Red Bull holder til, ned til Italien for at være tættere på teamchefen Franz Tost og Alpha Tauris eget hovedkvarter.

Sæsonstarten gjorde japaneren overmodig, hvilket har udløst fejl, mener Red Bulls særlige rådgiver Dr. Helmut Marko.

- Forsøg på overhaling af Hamilton på en våd Imola er en vovet manøvre, og selvfølgelig gik det galt. Spinnet kostede point, siger østrigeren til Formel1.de

- Vi har besluttet, at han flytter til Italien, hvor han er under Franz Tosts årvågne øjne.

- Den unge mand skal nu koncentrere sig og vil lære, at Formel 1 er den hårdeste disciplin i motorsport. Arbejdet og tilgangen skal også være professionel. 

- Med de fejl, som er sket, er det klart, at selvtilliden har taget skade. Derfor flytningen fra England til Italien. Potentialet er der stadig. Men vi skal tilbage på sporet, siger Dr. Marko. 

Alpha Tauri-teamchefen fastslog i Baku, at der ikke var tale om en straf.

Annonce:

- Du ved; det er en gave at flytte fra England til Italien. Dejligt vejr, fantastisk mad, rare mennesker, og udover det har han muligheden for at arbejde tæt sammen med teamet og ingeniørerne, for han har stadig meget at lære.

- Han havde altid lyst til at komme til Italien, men i vinter blev det besluttet, at han skulle blive i England. Nu er vi glade for at have ham tættere på os og alt under kontrol, siger Franz Tost.

I aktion i Bakus gader. Foto: Anton Vaganov/Ritzau Scanpix
I aktion i Bakus gader. Foto: Anton Vaganov/Ritzau Scanpix
 

Skemaet uden for de mange løbsweekender har en snert af østrigsk disciplin.

- Han skal være i træningscenteret klokken 9.00 og indtil 10-tiden. Fra 10.30-11.30-12.00 er han sammen med ingeniørerne, over middag har han engelsk-timer og så igen tid med ingeniørerne. Derefter får han lov til at træne to timer mere. Og så burde han sove. Nemt!

Programmet er udtænkt af Tost selv, og målet er at få genopbygget japanernes selvtillid.

Annonce:

- Du kan ikke forvente, at nybegyndere på disse baner ikke begår fejl. Vi kan se, at selv erfarne kørere kæmper med visse sving. Indtil videre fortsætter læringsprocessen, og hans indlæringskurve stiger. Vi skal støtte ham nu. Det er også grunden til, at vi bad ham komme til Italien.

- Jeg er overbevist om, at vi vil se nogle fantastiske løb fra Yuki i år, og jeg er også ret sikker på, at han vil lære hurtigt.

I kulissen har Red Bull Liam Lawson og Jüri Vips i F2 samt norske Dennis Hauger i F3, som drømmer om forfremmelse, hvis japaneren fejler.

Formel 1's silly season er skudt i gang. Store dele af 2022-gridden kommer til at se ud som i 2021. Men der er et par væsentlige og interessante ændringer undervejs. LÆS MERE HER

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: