Dansk F1-håb viser knusende styrke

Halvvejs gennem sæsonen fører Frederik Vesti suverænt det regionale F3-mesterskab

Frederik Vesti har vundet fem af de seneste seks løb i F3 Regional. Foto: Vesti Motorsport
Frederik Vesti har vundet fem af de seneste seks løb i F3 Regional. Foto: Vesti Motorsport

SILVERSTONE (Ekstra Bladet): Otte sejre ud af 11 mulige - heraf fem af de seneste seks.

Frederik Vesti uddeler i denne sæson kørerlektioner til både teamkammeraterne i Prema Powerteam og resten af rivalerne i det regionale F3-mesterskab.

Halvvejs gennem sæsonen fører det 17-årige danske F1-håb fra Filskov mesterskabet suverænt foran teamkammeraten Enzo Fittipaldi - bror til Haas’ testkører Piettro Fittipaldi - og Ralf Schumachers søn David.

Mesterskabet er næststørste F3-klasse i Europa og har et begrænset felt, men efter to sæsoner i tysk F4 skal der knusende sejre som disse til, hvis eksempelvis Red Bulls talentprogram skal få øje på den unge jyde.

Indtil videre dominerer han som påkrævet. Senest med to sejre og en tredjeplads på Red Bull Ring i Østrig.

For Christian Lundgaard i det store F3-mesterskab blev Storbritanniens Grand Prix første skridt i genrejsningen af sæsonen efter skuffelserne i Frankrig og Østrig.

Men helt godt er det stadig ikke.

Hverken han eller ART Grand Prix kan finde samme fart som Prema-racerne; især i løbet kneb det, men den 17-årige dansker præsterede som den eneste i sit team at score point i begge løb.

Med en syvende- og femteplads ligger Renault-akademikøreren fra Hedensted nummer syv i det 30 mand store felt halvvejs gennem sæsonen.

Top fire er stukket lidt af og gemmer på samtlige tre kørere fra det suveræne Prema Powerteam. Christian Lundgaard og ART Grand Prix skal genfinde farten fra den overbevisende sæsonpremiere i Barcelona i anden halvdel af sæsonen, hvis han skal gøre sig forhåbningerne om at udfordre podieplaceringerne i det samlede mesterskab. 

Se også: Pinlig fejl straffer dansk F1-håb

Se også: Straffet efter kontroversielt drama: Baglandet rasende

Se også: Dansker tættere på F1-drømmen: Sikrer kontrakt med topteam

7 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere