Dansk stortalent slår F1-stjerner

18-årige Christian Lundgaard blev søndag aften nummer to i det officielle Formel 1 grandprix fra Australien, der blev kørt på simulator

på trods af coronakrisen har Christian Lundgaard fart på karrieren. Søndag blev han nummer ti i det officielle, men virtuelle Formel 1 grandprix fra Australien. Foto: Jan Sommer
på trods af coronakrisen har Christian Lundgaard fart på karrieren. Søndag blev han nummer ti i det officielle, men virtuelle Formel 1 grandprix fra Australien. Foto: Jan Sommer
Følg Formel 1

Danske Christian Lundgaard fik søndag aften vist sig frem for Formel 1-feltet, da han på fornemmeste vis blev nummer to ved Australiens Grand Prix i Melbourne.

Altså på den virtuelle måde.

For i mangel på de rigtige løb har Formel 1 arrangeret en række officielle simuleringsløb, hvor kørerne og en række gæster kan prøve kræfter med de forskellige baner hjemme fra dagligstuen.

Det første løb blev kørt for to uger siden på banen i Bahrain, og søndag var det altså Albert Park i Melbourne, der skulle prøves kræfter med.

Her var det kun Ferraris Charles Leclerc, der kunne slå den danske Renault-kører på de 29 omgange.

Lundgaard, der skulle være startet i Formel 2 i denne sæson, henviste flere Formel 1-kørere til sekundære placeringer, efter at han fra en startplacering som nummer seks - han fik faktisk pole position, men fik fem placeringers straf for en påkørsel - en overgang førte løbet.

Desuden fik han i løbet en straf på fem sekunder for at køre for hurtigt i pitten. Men det var stadig godt nok til, at den 18-årige dansker holdt stor afstand ned til Williams-kører George Russell. Og længere nede i feltet kæmpede Alex Albon (Red Bull), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) og Nicholas Latifi (Williams) om sekundære placeringer.

Også den tidligere verdensmester Jenson Button deltog, men han måtte nøjes med en placering som nummer 11 på en aften, hvor det ikke helt kørte for McLaren.

Makkeren Lando Norris kørte således ikke løbet, da hans computer crashede under opstarten. Det fik hans mange fans til at kræve omstart, men det skete ikke.

Lundgaards andenplads viser, at der virkelig er fart i Renaults akademikørere. Ved grandprixet i Bahrain var det nemlig en anden akademikører, kinesiske Guanyu Zhou, der løb med sejren.

Dansk stjerneskud kører mod fem F1-stjerner

Far som 89-årig: Formel 1-boss kan stadig

Så er det officielt: Går ind i Formel 1

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+