Dansk succes: F1-lærling blev dobbeltmester

Renault-talentet Christian Lundgaard vandt også det spanske F4-mesterskab og fokuserer nu på den kommende sæson i Formula Renault 2.0

Christian Lundgaard blev før denne sæson optaget i Renualts talentprogram. På Spa besøget han Formel 1-teamet ude til løb. Foto: Jan Sommer
Christian Lundgaard blev før denne sæson optaget i Renualts talentprogram. På Spa besøget han Formel 1-teamet ude til løb. Foto: Jan Sommer

Egentlig var Christian Lundgaards deltagelse i det spanske Formel 4-mesterskab kun ment som en engangsfornøjelse.

Renault, som har optaget østjyden i sit talentprogram, gav første afdeling som bonus for den flotte start på det nordisk-russiske F4 NEZ-mesterskab.

Men så scorede den talentfulde dansker hattrick med sejre premiereweekendens tre løb.

Herfra har Lundgaard-familien, manager Alessandro Alunni Bravi og Renault vurderet deltagelsen fra afdeling til afdeling. Med god vilje fra sponsorer, Renault og MP Motorsport-teamet kørte F1-lærlingen alle syv afdelinger i Spanien ved siden af F4 NEZ-serien, som var 2017-sæsonens store mål.  

Søndag på portugisiske Estoril kunne han lade sig hylde som vinder af sit andet F4-mesterskab denne sæson med dertilhørende vigtige point til den superlicens, som er påkrævet, hvis drømmen om at sidde i en Formel 1-racer en skal kunne lade sig gøre.

Christian Lundgaard vandt to af de tre afsluttende løb i Portugal. Sidste race blev dog ikke så spændende som frygtet, da den tætteste konkurrent i mesterskabet Bent Viscaal slet ikke nåede frem til sin pole-position på startgridden på grund af et teknisk problem.

- Det var et kæmpe pres. Så at køre titlen hjem med to sejre og en andenplads er bare en fantastisk afslutning på en helt igennem fantastisk sæson. Det var en ubeskrivelig fornemmelse at køre over målstregen og tage titlen med en sejr.

- Jeg skylder en kæmpe tak til min manager Alessandro – han ringede som en af de første fra Formel 1-gridden i Brasilien og sagde tillykke, udtaler 16-årige Lundgaard i en pressemeddelelse.

Fra Brasilien bekræfter manager Alessandro Bravi over for Ekstra Bladet, at den talentfulde dansker næste sæson kører Eurocup Formula Renault 2.0.

Alessandro Alunni Bravi (t.h.) er også manager for blandt andre Stoffel Vandoorne og Robert Kubica. Foto: Jan Sommer
Alessandro Alunni Bravi (t.h.) er også manager for blandt andre Stoffel Vandoorne og Robert Kubica. Foto: Jan Sommer
 

For to uger siden prøvede danskeren for første gang kræfter med den nye serie til test på Circuit Barcelona-Catalunya. Renault havde inviteret 15 rookier, og Lundgaard lå til i toppen blandt de i alt 36 kørere.

I den kommende tid tester han videre i Formula Renault 2.0 på berømte baner som Spa, Monza, Paul Ricard, Silverstone og Barcelona. På nuværende tidspunkt er der planlagt 10-12 testdage som forberedelse til sæsonen, hvilket er få sammenlignet med flere af konkurrenterne, hvoraf nogle er i sin anden sæson.

Mange kører 30 testdage for at vænne sig til kategorien; McLarens nye reserve, rigmandssønnen Landon Norris, kørte over 50, før han vandt mesterskabet i 2016 i første forsøg.

- Vi vælger at sige, at der ikke er nødvendigt med flere, siger faderen Henrik Lundgaard.

Hvilket også handler om at overholde det budget, som er lagt for den kommende sæson. Her spytter Renault Sport Academy, DASU, Team Danmark, Dansk Metal og en række andre sponsorer i kassen.

Se også: Dansk racer-talent på F1-kurs med stor titel

Se også: Forrygende hattrick: Dansk F1-stjernefrø stor-imponerer

Se også: F1-stjerne har fidus til dansk talent

Christian Lundgaard har taget første spæde skridt mod en karriere i Formel 1 med optagelsen i Renaults talentprogram. Foto: James Moy Sport og Spil Den nye Kevin? Renault lægger femårs plan for dansk F1-talent

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen