Den perfekte Formel 1-duel: Så eksplosiv bliver stjerne-krigen

Lewis Hamilton og Sebastian Vettel kan blive årtiets duel, mener ekspert

Følg Formel 1

De to superstjerner har tilsammen vundet verdensmesterskabet syv gange ud af de seneste ni år, men desværre har der aldrig været en reel duel mellem to af de bedste kørere i denne tidsalder.

Men forhåbentlig får motorsportsfans verden over nu endelig det, som de sukker efter, nemlig en vaskeægte tvekamp mellem de to superstjerner.

Vettel tog første stik i Australien, og selvom en enlig svale ikke gør nogen sommer, så er der begrundet mistanke om, at det kan munde ud i en tæt kamp om VM-titlen i denne sæson.

SE HVOR MANGE STJERNER DE TO SUPERSTJERNER FÅR NEDERST I ARTIKLEN

Det mener Dansk Automobilsportsunions sportschef Bo Baltzer Nielsen.

- Man ved meget mere efter det næste løb. Men ved testene i Barcelona så Ferrari rigtig stærke ud. Haas er også begejstret for motoren, hvilket også kommer Kevin Magnussen til gode.

57976936.jpg 

- Det ville være fantastisk med en duel mellem de to. Det har været nogle langgabere de sidste sæsoner. Det var jo bare et spørgsmål om, hvilken Mercedes-kører der skulle vinde. Men det har man set det før i sporten.

I 2010 var der kun 16 point mellem de to kørere, da slutstillingen blev gjort op, men Hamilton sluttede faktisk helt nede som nummer fire i den meget tætte sæson.

- De har ikke været rigtig i clinch. I 2010 var det overraskende, at Vettel vandt, lyder vurderingen.

Vettel efter sejr: Jeg skal jo sørge for, Hamilton ikke stikker af:

Nu håber han på, at det endelig sker.

- Det ville være en regulær saltvandsindspøjtning for sporten. Man kan håbe på, at det som antydet, er et reglement, der tilgodeser kørerne lidt mere, for de to er helt i top, siger sportschefen, der dog ikke vil udelukke, Red Bull-teamet også kan vinde løb i år.

Er Vettel og Hamilton de to bedste kørere ud fra din vurdering?

- Ja, det vil jeg sige. Mange hiver også Fernando Alonso eller Daniel Ricciardo ind i den samtale. Max Verstappen maser sig på, men mangler erfaring.

Og spørgsmålet til den helt store gevinst: Hvem vinder så VM?

Hamilton har vist lidt svaghedstegn og kommet tilbage igen. De år, hvor Vettel har domineret, der har han ikke mistet fokus. Det kan Hamilton godt finde på. Selvom Vettel ikke har været på toppen og har klynket en del på det seneste, så lugter han blod. Jeg siger Vettel.

Også i udlandet slikker man sig om munden, når den mulige stjernekamp bringes i spil. Det anerkendte motorsportsmedie Autosport kalder det 'en perfekt duel'.

- Det kræver kun to personer for at få en stor sæson. De er to meget forskellige karakterer. Den ene har tre VM-titler, den anden fire, og de kæmper på hver sit hold, så det kan blive den perfekte duel, skriver Autosports chefredaktør Edd Straw, som mener, at en eventuel rivalisering stadig kan nå at definere de to stjerners karrierer. 

Her er Bo Baltzer Nielsens vurdering af de to fartfænomeners evner.

Vettel vs Lewis

Her går Jason Watt for første gang i 17 år

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+